Acasa BMW VIDEO, FOTO: BMW Concept M5, inca un pas spre noul M5 care va fi lansat si in Romania in toamna

VIDEO, FOTO: BMW Concept M5, inca un pas spre noul M5 care va fi lansat si in Romania in toamna

de Adrian Mitrea

BMW Concept M5 (sursa - BMW)

BMW a prezentat primele fotografii si informatii despre noua generatie a sedanului de performanta BMW M5, totul ambalat sub forma unui concept ce dezvaluie in proportie de aproape 100% cum va arata varianta de serie ce va fi lansata in toamna acestui an, cel mai probabil in noiembrie.

BMW lansa primul M5 in 1984, iar acum a venit vremea celei de-a cincea generatii.

Constructorul e inca zgarcit in detalii si nu spune prea multe despre ce se ascunde sub capota. Primele indicii anuntate se refera la consumul de carburant si emisii, mai mici cu 25% fata de modelul precedent.

click aici pentru galeria foto

Motorul noului BMW M5 este turbo (tehnologia M TwinPower Turbo), in premiera pentru acest model, si are 8 cilindri dispusi in V. Propulsorul, a carui putere nu a fost anuntata, este cuplat la o transmisie robotizata cu dublu ambreiaj si tehnologie Drivelogic. Masina sta pe anvelope de 265/35 ZR20 pe fata si 265/35 ZR20 pe spate.

Generatia anterioara BMW M5, care a iesit din productie in iulie 2010, era echipata cu un propulsor de 5 litri, cu 10 cilindri dispusi in V, care dezvolta 373 kW/507 Cai Putere. Motorul se remarca prin sunet si turatiile ridicate la care ofera puterea maxima (la 7.750 rotatii pe minut).

BMW a vandut in total 20.548 unitati M5 din generatia a patra, in cei cinci ani de la lansare, dintre care 19.523 au fost versiuni sedan, iar restul de 1.025 au fost Touring (break). Versiunea break a M5 a fost lansata in 2007, cu doi ani mai tarziu fata de sedan.

Sunt sanse mari ca noul BMW M5 sa nu mai aiba o versiune Touring, din cauza vanzarilor relativ slabe in comparatie cu sedanul, potrivit presei auto internationale. BMW nu a comunicat ceva oficial in acest sens.

Aflat la vanzare intre 2005 si 2010, automobilul BMW M5 care a iesit din productie a marcat un nou record de vanzari pentru M5, depasind chiar si generatia de dinainte, care s-a aflat pe piata timp de sase ani, nu cinci.

Lasa un comentariu