Acasa Ford Ford lucreaza la primul manechin digital de copil

Ford lucreaza la primul manechin digital de copil

de Radu Preda

Manechine (sursa - Ford)

Constructorul auto american Ford a inceput cercetarile pentru a realiza primul manechin digital de copil din lume, care va fi utilizat in curand in accidentele simulate pe calculator, a anuntat compania.

„Corpul unui copil este foarte diferit de cel al unui adult.  Construirea unui copil digital ne va ajuta sa dezvoltam sisteme care sa ofere o protectie mai buna pentru pasagerii tineri”, a spus Steve Rouhana, cercetator in cadrul Ford.

Ford vrea ca in urmatorii zece ani sa construiasca pe calculator un manechin uman, cu organe interne, replica a unui om, pentru a intelege ce se intampla in timpul accidentului.

Producatorul de masini Ford a inceput in 1993 sa realizeze manechine pentru teste de impact, insa a ajuns la rezultatele dorite in 2004.

Manechinul virtual este folosit in cercetare, nu in dezvoltarea masinilor, acesta nu va lua locul unui manechin realizat pentru impactul real, cu ajutorul caruia se masoara efectele fortelor asupra unui corp.

Modelele virtuale sunt folosite pentru a ajuta inginerii sa inteleaga cum sa imbunatateasca sistemele de siguranta astfel incat sa fie reduse leziunile in timpul unui accident.

„Construirea unei persoane pe calculator este la fel ca si construirea unei masini (tot pe calculator – n.r.)”, a spus Rouhana.

Manechinul digital este construit componenta cu componenta, creier, craniu, gat, torace, etc…

Lasa un comentariu