Acasa BMW BMW va extinde masiv tehnologia turbo pe motoare cu 3 si 4 cilindri

BMW va extinde masiv tehnologia turbo pe motoare cu 3 si 4 cilindri

de Radu Preda

BMW TwinPower Turbo pe BMW X1 xDrive28i (sursa - BMW)

BMW va extinde masiv tehnologia turbo (TwinPower Turbo) la motoarele cu 3 si 4 cilindri, atat pe benzina, cat si diesel, scrie Automotive News.

Tehnologia TwinPower combina o turbina twin-scroll, injectia directa de carburant si sistemul de management al supapelor complet variabil Valvetronic. Sistemul a debutat initial pe modelul BMW Seria 5 GT, pe un motor de 3 litri cu 6 cilindri, pe benzina.

La Salonul Auto de la Geneva, BMW a prezentat pachetul TwinPower Turbo pentru un motor cu 4 cilindri pe benzina, de 2 litri, pe modelul X1 (xDrive28i).

Extinderea tehnologiei TwinPower Turbo la o gama mai larga de motoare este parte a angajamentului BMW de a reduce emisiile medii de dioxid de carbon cu 25% pana in 2020, dupa ce acestea au fost scazute cu 30% intre 1995 si 2010.

Anul trecut, masinile vandute de grupul BMW in Europa au avut emisii medii de 148 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, echivalentul unui consum mediu de 5,4 litri/100 km pentru motoarele diesel si 6,6 litri/100 km pentru cele pe benzina.

X1 echipat cu pachetul TwinPower Turbo are un consum de combustibil de 7,9 litri/100 km si emisii de dioxid de carbon de 183 grame/km, care, potrivit BMW, valori cu 16% mai mici decat ale unui motor de capacitate cilindrica mai mare, oferind aceleasi performante.

Cu toate acestea, pachetul creste puterea cu 43%, la 245 Cai Putere (CP), comparativ cu un propulsor aspirat de 2 litri.

BMW nu a anuntat cand pachetul TwinPower Turbo va fi oferit pe o noua familie de motoare cu trei cilindri, insa compania planuieste sa il introduca pe noua generatie de modele MINI si noile modele BMW care vor intra in gama.

BMW a declarat ca aceasta unitate cu 3 cilindri, parte dintr-o familie de motoare care include si unitati cu 4 cilindri, diesel si pe benzina, vor avea cel mai mare volum de vanzari, propulsand 1,5 milioane de masini pe an pana in 2014-2015.

Pentru a pune acest volum in perspectiva, cifra este mai mare decat vanzarile de anul trecut la nivel mondial pentru BMW, Mini si Rolls-Royce, la un loc, care au atins 1,46 milioane de unitati.

Lasa un comentariu