Acasa Citroen Citroen ataca Geneva cu concepte derivate din masini de serie

Citroen ataca Geneva cu concepte derivate din masini de serie

de Adrian Mitrea

Citroen C3 Red Block (sursa - Citroen)

Fara sa expuna un automobil complet nou, Citroen vine cu o multime concepte derivate din automobile de serie la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie), primul mare eveniment auto european al anului.

Astfel, standul marcii va gazdui masini precum C3 Red Block, C6 Black&White si DS4 Purple, derivate din C3, C6, respectiv DS4.

Toate acestea au sanse minime sa ajunga in productie, Citroen lasand impresia ca le-a creat pentru a sublinia inca o data devotamentul marcii pentru cresterea calitatii si a imaginii masinilor sale.

De asemenea, Citroen va mai expune si masina de competitie DS3 WRC, perfect compatibil cu noile reglementari ale Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), care va concura in acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) avand ca obiectiv castigarea celui de-al 7-lea titlu mondial la constructori.

O noutate previzibila este alinierea unor modele ale gamei la noile norme ecologice impuse atat de legislatie, cat si de competitia de pe piata. Astfel, sistemul microhibrid e-HDI va fi disponibil si pe modelul Berlingo. Tehnologia e-HDI optimizeaza consumul de carburant prin oprirea automata a motorului la semafor sau in aglomeratie, cand masina sta pe loc, si il reporneste la eliberarea pedalei de frana sau la apasarea ambreiajului.

comenteaza pe clubcitroen si pe psaclub

Interior Citroen C3 Red Block (sursa - Citroen)

Citroen C6 Black&White (sursa - Citroen)

Lasa un comentariu