Acasa Rolls-Royce Primul Rolls-Royce electric debuteaza peste o saptamana, deocamdata doar concept

Primul Rolls-Royce electric debuteaza peste o saptamana, deocamdata doar concept

de Adrian Mitrea

Rolls-Royce Phantom 102EX (sursa - Rolls-Royce)

Rolls-Royce se pregateste sa ofere clientilor si propulsie electrica, pe langa motorizarile pe benzina cu 12 cilindri, si in acest sens expune la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie) conceptul 102EX, a anuntat compania.

Acesta este in fapt un Phantom electric ce va deveni, imediat dupa prezentare, masina de test pentru a culege informatii, cruciale pentru viitoare decizii legate de tehnologiile alternative ce vor echipa automobilele Rolls-Royce.

„Am conceput primul automobil electric, alimentat de la baterii, din segmentul de ultra-lux”, a declarat directorul general executiv al Rolls-Royce, Torsen Muller-Otvos.

102EX, cunoscut si ca Phantom Experimental Electric (EE), va fi condus de actionari, clienti si reprezentanti ai presei. Acestia vor oferi Rolls-Royce feedback-ul necesar pentru a studia cu atentie problematica trecerii la solutii de energie alternative.

Marca de lux britanica Rolls-Royce, detinuta de grupul BMW, a comercializat 2.711 masini anul trecut, nivel record, in crestere cu 171% fata de cele 1.002 unitati livrate cu un an inainte.

Rolls-Royce Phantom 102EX (sursa - Rolls-Royce)

Lasa un comentariu