Acasa Foto FOTO: Asa arata Peugeot 308 facelift

FOTO: Asa arata Peugeot 308 facelift

de Adrian Mitrea

Peugeot 308 facelift 2011 (sursa - Peugeot)

Peugeot a publicat primele fotografii cu varianta restilizata (facelift) a modelului compact 308, ce va debuta in premiera in martie, la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie), si se va regasi in showroomuri incepand cu luna mai.

De facelift beneficiaza toate cele trei versiuni de caroserie ale familiei de modele 308: hatchback, CC (decapotabila) si SW (break).

click aici pentru galeria foto

Variantele restilizate ale Peugeot 308 sunt mai usoare, in medie, cu 25 de kilograme, au motoare Euro 5 si un coeficient aerodinamic Cx de 0,28 (cel mai bun din clasa compacta, potrivit estimarilor Peugeot).

Echiparea standard include acum ABS si EBDF (distributie electronica a fortei de franare), EBA (asistenta la franare), geamurile laterale actionabile electric, inchidere centralizata cu telecomanda si sase airbag-uri (2 frontale, 2 laterale si 2 de tip cortina).

In total sunt disponibile patru motorizari pe benzina si patru diesel.

Benzina

  • 1,4 litri VTi de 98 Cai Putere (CP), cuplabil exclusiv la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte;
  • 1,6 litri VTi de 120 CP, asociat unei cutii de viteze manuala cu cinci trepte sau uneia automate;
  • 1,6 litri THP (turbo) de 156 CP, cuplabil la o cutie de viteze manuala cu sase viteze sau la una automat;
  • 1,6 litri THP (turbo) de 200 CP, asociat exclusiv unei transmisii manuale cu sase viteze.

Diesel (toate turbo si cu filtru de particule FAP)

  • 1,6 litri HDi FAP de 92 CP, cuplabil exclusiv la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte;
  • 1,6 litri e-HDi FAP 112 CP, asociat unei cutii de viteze manuala cu sase trepte sau uneia manuala controlata electronic (EGC) cu sase viteze (perceputa de utilizator ca automata, nefiind neaparat necesara, dar totusi posibila, schimbarea manuala a vitezelor);
  • 2 litri HDi FAP de 150 CP, cuplat exclusiv la o cutie de viteze manuala cu sase trepte;
  • 2 litri HDi FAP de 163 CP, cuplabil la o cutie de viteze manuala cu sase viteze sau la una automata.

Variantele de Peugeot 308 echipate cu tehnologia microhibrida e-HDi au emisii de 98 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, potrivit Peugeot. Concret, motorizarea de HDi de 112 CP (turbo diesel de 1,6 litri) este echipata cu sistem Stop & Start, care opreste automat motorul la semafor si il reporneste tot automat atunci cand soferul intentioneaza sa puna masina in miscare. La Citroen C4 tehnologia microhibrida e-HDI este disponibila si pentru varianta de 92 CP a motorului turbo diesel de 1,6 litri.

De la introducerea pe piata a modelului 308 in anul 2007, ca inlocuitor al modelului 307, Peugeot a vandut circa 900.000 de unitati in intreaga lume.

Interior Peugeot 308 facelift 2011 (sursa - Peugeot)

Lasa un comentariu