Acasa Daimler Aesthetics 125, liniile Mercedes-Benz sosite din viitor

Aesthetics 125, liniile Mercedes-Benz sosite din viitor

de Adrian Mitrea

Aesthetics 125 (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz a prezentat sculptura Aesthetics 125 cu ocazia aniversarii a 125 de ani de cand Carl Benz a inregistrat patentul pentru primul automobil din lume.

Desi mai multe tari isi revedinca paternitatea automobilului, este unanim acceptat ca inventatorul Carl Benz este inventatorul primului vehicul care a stat la baza a ceea ce numim noi azi automobil. Germania a sarbatorit cu fast momentul aniversar, sambata, 29 ianuarie.

„Nu am pierdut niciodata suprematia tehnologica si acest lucru trebuie sa ramana la fel, pe viitor. Germania este tara masinii. Germania a modelat tehnologiile acestei industrii timp de numerosi ani si doreste sa continue sa o faca”, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, in deschiderea evenimentului.

Mercedes-Benz a alocat 125 milioane euro pentru prime aniversare dedicate celor 260.000 de angajati ai sai.

In urma cu 125 de ani, pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a mers  la Biroul de Patente din Berlin unde a inregistrat patentul Benz, considerat primul automobil din lume. De atunci, ziua respectiva a fost considerata ziua oficiala de nastere a automobilului.

In acelasi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roti. In acest fel, in mod independent unul de celalalt, parintii fondatori ai companiei Daimler AG si ai marcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale si autobuzelor de astazi.

Poti citi un rezumat al istoriei automobilului aici si pe pagina oficiala dedicata momentului.

Aesthetics 125 (sursa - Daimler)

Aesthetics 125 (sursa - Daimler)

Aesthetics 125 (sursa - Daimler)

Aesthetics 125 (sursa - Daimler)

Lasa un comentariu