Acasa Curiozitati Seat va avea cele mai mari acoperisuri fotovoltaice din industria auto europeana

Seat va avea cele mai mari acoperisuri fotovoltaice din industria auto europeana

de Adrian Mitrea

Acoperis cu celule fotovoltaice la uzina Seat de la Martorell (sursa - Seat)

Constructorul spaniol de automobile Seat va echipa doua constructii care compun situl de productie de la Martorell, Spania, cu peste 20.000 de panouri fotovoltaice, ce vor produce 6 milioane kWh anual pentru consumul intern.

Suprafata acoperita cu panouri va fi de 135.000 metri patrati. In primul an complet de functionare, sistemul va genera mai multa energie decat a consumat iluminarea de Craciun din orasele Madrid si Barcelona impreuna.

Punerea in aplicare a primei faze a necesitat o investitie de 17 milioane euro.

Anual, fabrica Seat de la Martorell, Spania, va reduce poluarea cu 2.800 tone de dioxid de carbon, fiind echivalent cu efectul benefic a mai mult de o mie de hectare de padure.

In 2011 si 2012 noi faze ale proiectului vor fi terminate, astfel ca Seat va avea situl de productie cu cele mai mari acoperisuri fotovoltaice din industria auto europeana.

Proiectul se numeste „Seat in the Sun” si isi propune sa aiba in total sase amenajari construite acoperite cu panouri solare (aproximativ 320.000 metri patrati), generand mai mult de 13 milioane kWh anual, cam atat cat consuma 3.000 de locuinte din Spania. Cele sase amenajari construite, echipate cu panouri fotovoltaice, vor reduce emisiile de CO2 cu 6.200 de tone.

Lasa un comentariu