Acasa Ford IAC, furnizor Ford, Audi si Volvo, investeste la Bals 58 mil. euro intr-o fabrica de interioare auto

IAC, furnizor Ford, Audi si Volvo, investeste la Bals 58 mil. euro intr-o fabrica de interioare auto

de Adrian Mitrea

Interior Ford (sursa - 0-100.ro)

International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anuntat luni (24 ianuarie) ca va investi 58 milioane euro in construirea unei unitati de productie de tip greenfield la Bals, judetul Olt. Investitia este sprijinita de statul roman prin ajutoare de stat ce insumeaza 17 milioane euro.

Constructia uzinei va incepe in urmatoarele saptamani, iar intrarea ei in functiune este programata in primul trimestru din 2012.

„Fabrica va corespunde standardelor tehnologice de ultima ora si va produce planse de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon si diverse garnisaje, pentru a sprijini productia Ford de la Craiova”, se arata intr-un comunicat al IAC.

Produse IAC (sursa - IAC)IAC este primul furnizor auto care a anuntat ca va deschide o fabrica greenfield in Romania pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova. IAC intentioneaza ca, in momentul in care va fi deplin functionala, fabrica de la Bals sa dispuna de un numar de 400 de angajati.

„Aceasta extindere strategica permite IAC sa sprijine unul dintre clientii nostri importanti, Ford Motor Company, in procesul de extindere globala. De asemenea, investitia noastra de la Bals pozitioneaza strategic grupul IAC, astfel incat sa poata veni si in sprijinul altor clienti din sectorul auto din regiune”, a declarat Jens Hohnel, presedinte si director executiv IAC pentru Europa.

Guvernul roman a sprijinit investitia IAC in Romania prin aprobarea unui ajutor de stat in valoare de 17 milioane euro. Ajutorul de stat va fi acordat in mai multe transe si va contribui la realizarea unei investitii totale de 58 milioane euro de catre IAC, a anuntat compania.

„Salutam venirea Grupului IAC in Romania, dat fiind impactul major pe care aceasta investitie il va avea asupra dezvoltarii regionale a tarii noastre. Prin investitia IAC la Bals se vor crea multe locuri de munca, iar Romania va beneficia de transferuri de tehnologie de ultima ora, fapt ce reprezinta o contributie importanta la dezvoltarea industriei noastre auto”, a declarat Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, intr-un comunicat de presa.

Fabrica IAC din Romania va dispune de o suprafata de 15.000 de metri patrati. Uzina va include echipamente de formare prin injectie cu capacitati intre 500 si 3.200 de tone, precum si noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spuma.

IAC va colabora cu universitatile si scolile tehnice din regiune pentru a dezvolta impreuna programe de studiu si de formare in vederea educarii fortei de munca si a dezvoltarii aptitudinilor comerciale si tehnice in regiune.

IAC Group, cu sediul central la Luxemburg, este furnizor de componente si sisteme auto, inclusiv de garnisaje interne si externe. Prezenta la nivel global a IAC acopera zone geografice diverse, cu un total de 73 fabrici in 15 tari. Compania are aproximativ 19.000 de angajati la nivel mondial.

Printre clientii IAC se numara Ford, Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Volvo, Land Rover, Saab, MAN si DAF.

5 comentarii

anitza 24 ianuarie 2011 - 18:12

Mareata realizare!
De aceste locuri de munca era nevoie uriasa. Felicitari domnului deputat Valeriu Steriu care s-a zbatut pentru binele balsenilor, depunand eforturi uriase pentru ca Grupul IAC sa aleaga ca destinatie a construirii fabricii, orasul Bals.

Reply
Catalin 24 ianuarie 2011 - 22:15

Poate lumea nu stie dar omul care a muncit cel mai mult pentru ca aceasta investitie sa fie posibila este deputatul Vali Steriu, ales in colegiul Bals acum 2 ani. Care va sa zica se poate ca un om sa vorbeasca putin si sa faca mult pentru oamenii care au avut incredere in el! Bravo Steriu!

Reply
Alex Buchenau 25 ianuarie 2011 - 01:10

Si toata aceasta reusita multumita eforturilor deputatului Valeriu Steriu. Oare daca il clonam….avem sanse ca Romania sa traiasca mai bine? Ne aducem aminte in ce situatie se afla Oltenia, cel putin in zona Balsului? Sunt zeci de familii care nu au ce sa manance! Va imaginati ca locurile noi de munca reprezinta pentru ei o noua sansa de a duce un trai decent?
Actualul arc guvernamental a reusit sa dezbine Romania prin masuri mult prea dure pentru acest popor slab din punct de vedere moral, economic. Vali Steriu de ce poate fratilor si altii nu??????Pare o anomalie, dar uite ca nu e! Steriu chiar nu a fost ales degeaba si dupa 2 ani de mandat….parca ii pasa de oamenii aia de acolo!

Reply
raul latan 29 ianuarie 2011 - 19:37

mi se pare normal ca o persoana care a fost aleasa intr-un anumit colegiu sa si faca ceva pentru acesta .de obicei insa marea majoritate a politicienilor nostrii uita imediat dupa alegeri de unde si cu cine au plecat la drum.ii urez multa sanatate lui vali si sa-l tina d-zeu asa!!!!!!!!!!!

Reply
urasc PDL si PSD 17 februarie 2011 - 21:26

Voi credeti ca oamenii chiar va cred. Aici a fost singurul loc unde puterea instalata de 10 MW era la un pret convenabil. Lasati prostiile.

Reply

Lasa un comentariu