Acasa Romania Automobil Clubul Roman se alatura protestatarilor ce reclama scumpirea nefondata a carburantilor

Automobil Clubul Roman se alatura protestatarilor ce reclama scumpirea nefondata a carburantilor

de Adrian Mitrea

Benzinarie (sursa - 0-100.ro)

Automobil Clubul Roman (ACR), asociatie ce reprezinta interesele automobilistilor din Romania de peste 100 de ani, a anuntat ca se alatura celor care protesteaza impotriva scumpirii carburantilor prin furnizarea de suport logistic pentru actiunile lor.

„Automobil Clubul Roman, venind in intampinarea actiunilor diverselor grupuri de automobilisti care reclama majorarea nejustificata a pretului combustibililor auto, a hotarat, ca incepand cu data de 18 ianuarie 2011 sa puna la dispozitia acestora logistica necesara organizarii unui protest colectiv la scara intregii tari”, se arata intr-un comunicat al ACR.

Astfel, la toate filialele judetene ale ACR se vor colecta opinii si declaratii de protest ale automobilistilor, in legatura cu majorarea pretului carburantilor auto.

Toate acestea vor fi centralizate pana la sfarsitul lunii ianuarie din acest an si, in functie de opiniile majoritare, se va stabili procedura de protest la nivel national, spune ACR.

Potrivit unor mesaje care circula pe retelele sociale Facebook si Twitter, precum si pe forumuri auto, soferi din mai multe orase ale tarii au solidarizat pentru a nu alimenta masinile cu carburant in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie 2011.

De la inceputul anului si pana in prezent au mai avut loc actiuni de protest in cateva orase din tara, insa nu solidar la nivel national. Soferii au blocat unele statii de carburanti prin alimentare cu foarte putin carburant, prin spalarea geamurilor si prin verificarea presiunii in pneuri, astfel incat timpul petrecut la pompe sa fie cat mai mare posibil. Astfel, activitatea benzinariilor vizate aproape a paralizat.

Lasa un comentariu