Acasa Suzuki Suzuki lucreaza la un motor de 0,66 litri, primul de acest fel in ultimii 16 ani

Suzuki lucreaza la un motor de 0,66 litri, primul de acest fel in ultimii 16 ani

de Costea Arsene

Suzuki Alto (sursa - autoincar.com)

Producatorul auto japonez Suzuki planuieste sa aduca pe piata un motor de 0,66 de litri, primul de aceasta capacitate din ultimii 16 ani ai marcii, scrie cotidianul de afaceri nipon Nikkei, citat de Automotive News.

Noul motor va fi capabil sa parcurga 27 de kilometri cu un litru de benzina, ceea ce se traduce printr-o crestere a eficientei cu circa 20% fata de propulsoarele actuale ale Suzuki.

Introducerea unui astfel de motor de capacitate mica ar putea avea ca efecte cresterea vanzarilor de masini ieftine destinate pietelor emergente si afirmarea in segmentul masinilor de clasa mica.

In urmatorii trei ani, Suzuki planuieste sa cheltuiasca aproximativ 242,7 milioane dolari pentru echiparea fabricii Sagara, unde va produce motorul de 0,66 litri.

Acest propulsor, a carui putere nu a fost anuntata, ar urma sa devina unul dintre cele mai mici din lume, alaturi de cel de 0,6 litri (35 Cai Putere) care echipeaza Tata Nano.

Acest nou motor este asteptat sa debuteze pe modelul Suzuki MR si, eventual, va putea deveni parte din echiparea standard a tuturor masinilor de mici dimensiuni ale marcii.

Lasa un comentariu