Acasa Chevrolet STUDIU: Romanii spala mai des masina decat bulgarii, ungurii, dar sunt reticenti la anvelope de iarna

STUDIU: Romanii spala mai des masina decat bulgarii, ungurii, dar sunt reticenti la anvelope de iarna

de Adrian Mitrea

(sursa - Autoquake)

Romanii isi spala mai des masinile in comparatie cu vecinii bulgari si unguri, dar sunt codasi la montarea anvelopelor de iarna, se arata intr-un studiu Chevrolet.

Astfel, 44% dintre romani isi spala masina o data pe saptamana si 28% dintre ei o data la doua Circa 35% dintre bulgari duc masina la spalatarie o data pe saptamana si 26% dintre ei o data la doua saptamani. Cei mai multi maghiari (45%) isi spala masina o data pe luna.

Fata de montarea cauciucurilor de iarna cei mai receptivi au fost bulgarii, 82% dintre acestia trecand pe anvelopele de sezon inca de la sfarsitul toamnei. 76% dintre maghiari au procedat la fel. In Romania, 60% dintre soferi au trecut pe anvelope de iarna in aceeasi perioada cu vecinii de la sud si vest, iar 25% dintre romani inca asteapta prima zapada pentru a trece la cauciucurile speciale de sezon.

Cand vine vorba sa „isi murdareasca mainile” sub capota masinii, femeile din Bulgaria nu au retineri cand trebuie sa verifice personal daca totul este in regula cu masina lor: 52% fac personal aceste verificari. Si vecinele din Ungaria si Romania au declarat ca verifica deseori chiar ele uleiul de motor si lubrifiantii: Ungaria 41%, Romania 25%.

In toate cele trei tari, peste jumatate dintre femeile intervievate (circa 60%) au declarat ca prefera masinile de oras, mici si dragute.

Comparativ, in pofida parerii incetatenite ca barbatii prefera masinile sportive si rapide, studiul a aratat ca barbatii din aceasta regiune apreciaza confortul automobilelor mari de familie: Bulgaria 57%, Ungaria 51%, Romania 44%.

La interviuri au participat 1.500 de conducatori auto din Romania, Bulgaria si Ungaria, iar studiul Chevrolet complet a inclus 4.700 de soferi din 11 tari europene, printre care Ungaria, Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Estonia, Letonia si Lituania.

Lasa un comentariu