Acasa Bentley Bentley si Bugatti vor avea un nou sef, Wolfgang Durheimer, venit de la Porsche

Bentley si Bugatti vor avea un nou sef, Wolfgang Durheimer, venit de la Porsche

de Adrian Mitrea

Wolfgang Durheimer (sursa - Porsche)

Marcile de lux Bentley si Bugatti, ambele detinute de grupul german Volkswagen, vor avea un nou sef de la 1 februarie 2011, in persoana lui Wolfgang Durheimer, om care in prezent ocupa postul de vicepresedinte executiv pe cercetare si dezvoltare in cadrul Porsche.

Wolfgang Durheimer, 52 de ani, va deveni astfel presedinte si director general executiv (CEO) al producatorului auto britanic Bentley si al celui francez Bugatti, inlocuindu-l pe Franz-Josef Paefgen, 64 de ani, care se va pensiona.

Durheimer va prelua de la Paefgen, de asemenea, si conducerea diviziei de sporturi cu motor (Volkswagen Group Motorsport).

La Porsche, Wolfgang Durheimer va fi inlocuit de Wolfgang Hatz, persoana cu mare experienta in cadrul marcii sport germane.

Franz-Josef Paefgen lucreaza pentru grupul Volkswagen din 1980. La jumatatea anilor ’90 el a fost sef de dezvoltare tehnica la Audi, presedinte al acestei marci si presedinte si CEO al Lamborghini. Paefgen conduce Bentley din 2002 si Bugatti din 2007.

Wolfgang Durheimer a lucrat pentru BMW intre 1986 si 1999, ca director de produs al diviziei moto. El s-a alaturat Porsche in 1999, fiind responsabil de linia de modele 911, iar din 2001 ocupa aceeasi pozitie ca si azi.

Si Wolfgang Hatz a lucrat pentru BMW, intre 1983 si 1989, ca director de dezvoltare motoare. In 1989 s-a angajat pentru prima data la Porsche, participand la dezvoltarea unui motor de Formula 1, dar in 1993 a trecut la Knorr Bremse si ulterior la Opel, ca director tehnic. In 1997 a devenit seful de dezvoltare al trenurilor de rulare la Fiat. Din anul 2001 lucreaza pentru grupul Volkswagen, fiind responsabil de dezvoltarea trenurilor de rulare la Audi pana in 2009. In 2007, Hatz a devenit si directorul de dezvoltare a trenurilor de rulare in cadrul grupului Volkswagen.

Lasa un comentariu