Acasa Opel Asa arata versiunea restilizata a Opel Antara, in Romania din martie 2011

Asa arata versiunea restilizata a Opel Antara, in Romania din martie 2011

de Adrian Mitrea

Opel Antara facelift 2011 (sursa - Opel)

Opel a prezentat versiunea restilizata (facelift) a SUV-ului Antara, ce va fi lansata si in Romania in martie 2011. Pe langa o serie de modificari stilistice minore, din oferta au disparut motorizarile mai mici de 2.000 de centimetri cubi, care erau mai avantajoase din punct de vedere financiar.

„Gama de motoare complet reproiectate, toate conforme cu norma Euro 5, ofera acum performante sporite la conducere, precum si un consum si emisii semnificativ reduse. Chiar si cele doua transmisii disponibile – una manuala si una automata, ambele cu sase trepte de viteza – au suferit schimbari majore care sporesc eficienta si dinamica”, se arata intr-un comunicat al Opel.

Pe Antara facelift sunt disponibile doua motorizari diesel si una pe benzina:

  • 2,2 litri turbo diesel de 120 kW / 163 Cai Putere (CP)
  • 2,2 litri turbo diesel de 135 kW / 184 CP
  • 2,4 litri benzina de 125 kW / 170 CP

Toate motorizarile sunt disponibile cu transmisii automate sau manuale cu sase trepte. Tractiunea poate fi 4×2 (doar pe rotile din fata) sau integrala (4×4) pentru motoarele de 2,2 litri cu 163 CP si 2,4 litri de 170 CP, in timp ce dieselul de 184 CP vine standard cu tractiune 4×4.

Toate variantele de motorizare prezinta sincronizare variabila a arborilor cu came, atat pe partea de admisie cat si pe cea de evacuare, ceea ce optimizeaza cuplul si performantele, reducand emisiile poluante si consumul de carburant, potrivit Opel.

Desi nu a publicat inca fotografii cu interiorul versiunii revizuite a Antara, constructorul noteaza ca noua consola centrala este prevazuta cu compartimente de depozitare suplimentare si ca materialele din interior sunt noi, venind in completarea unei palete de culori mai extinsa pentru interior si exterior. Grafica panoului de instrumente si iluminarea interioara au fost modificate.

„Opel a imbunatatit si la modelul Antara functiile care ofera siguranta si confortul. Printre acestea se numara frana de parcare cu actionare electrica, dotare standard, sistemul de asistenta la pornirea in rampa si indicatorul de schimbare intr-o treapta superioara de viteza, pentru optimizarea consumului de carburant”, se arata in comunicat.

comenteaza pe gmclub

Opel Antara facelift 2011 (sursa - Opel)

Lasa un comentariu