Acasa Lamborghini Inlocuitorul lui Lamborghini Murcielago vine in 2011 cu 700 de Cai si o transmisie noua

Inlocuitorul lui Lamborghini Murcielago vine in 2011 cu 700 de Cai si o transmisie noua

de Adrian Mitrea

Noul motor Lamborghini si cutia de viteze ISR (sursa - Lamborghini)

Inlocuitorul masinii sport de lux Lamborghini Murcielago va debuta anul viitor si va avea sub capota un motor de 6,5 litri, V12, de 700 de Cai Putere (CP), cuplat la o transmisie robotizata revolutionara, complet noua, a anuntat constructorul auto italian.

Astfel, inlocuitorul lui Murcielago va fi cu 30 de CP mai puternic decat cea mai performanta versiune a modelului pe care-l va inlocui (Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce).

Lamborghini a inregistrat in SUA numele Aventador, iar ca urmare a acestui fapt presa americana speculeaza ca inlocuitorul lui Murcielago s-ar putea numi astfel.

Tehnic vorbind, cutia de viteze ISR (Independent Shifting Rod) este o transmisie manuala, dar automatizata (perceputa de utilizator ca una automata). Aceasta cutie de viteze promite timpi de schimbare a treptelor cu 50% mai mici fata de cutiile de viteze robotizate DSG, cu dublu ambreiaj, cunoscute oricum ca fiind foarte rapide. Transmisia ISR are 79 de kilograme, fiind considerabil mai usoara decat cutiile de viteze DSG, noteaza Lamborghini.

„Acest motor de 700 de Cai, alaturi de noua cutie de viteze, vor reprezenta inima succesorului lui Murcielago, anul viitor”, a declarat presedintele si directorul general exectiv al Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Noul propulsor V12 dezvoltat in intregime de Lamborghini atinge puterea maxima la 8.250 rotatii pe minut (rpm) si furnizeaza un cuplu maxim de 690 Newton-metru (Nm) la 5.500 rpm. Propulsorul va fi asamblat in mare parte manual la uzina Lamborghini din Sant’Agata Bolognese.

Lasa un comentariu