Acasa Dacia Dacia Duster a intrat in finala pentru titlul „Masina Anului” 2011 in Europa

Dacia Duster a intrat in finala pentru titlul „Masina Anului” 2011 in Europa

de Adrian Mitrea

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

SUV-ul Dacia Duster a intrat in marea finala pentru titlul Masina Anului 2011 in Europa, urmand sa-si dispute titlul cu Alfa Romeo Giulietta, Citroen C3/DS3, Ford C-Max/Grand C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva si Volvo S60/V60.

Dintre acestea, modelul castigator va fi anuntat pe 29 noiembrie, potrivit organizatorilor concursului.

In competitie pot intra autoturisme lansate in ultimele 12 luni pe cel putin cinci piete europene, care au atins vanzari 5.000 de unitati sau pentru care producatorii auto estimeaza un asemenea nivel.

Lista celor sapte masini care intra in finala este foarte pestrita in acest, incluzand un SUV (Duster), un monovolum cu un sistem rar intalnit de deschidere a usilor (Meriva) si un automobil electric (Leaf).

Anul trecut, competitia Car of the Year a fost castigata de Volkswagen Polo.

Juriul care desemneaza Masina Anului 2011 este format din 59 de membri din 23 de tari europene. Reprezentarea nationala a fiecarei tari este proportionala cu marimea propriei piete auto si cu dimensiunea industiei auto locale. Astfel, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania au cate sase membri, iar Romania unul (jurnalistul Dan Vardie). Lista completa cu membrii juriului poate fi consultata aici.

Lasa un comentariu