Acasa SEAT Seat trimite in somaj tehnic 700 de salariati

Seat trimite in somaj tehnic 700 de salariati

de Adrian Mitrea

Seat Exeo pe linia de asamblare (sursa - Seat)

Seat, cea mai putin performanta marca din grupul Volkswagen din punct de vedere comercial, trimite in somaj tehnic aproximativ 700 de salariati de la uzina din Martorell, ca urmare a scaderii vanzarilor.

Prin trimiterea in somaj a 700 de angajati producatorul auto spaniol va putea opri productia in anumite zile, in perioada 8 noiembrie 2010-30 iunie 2011, scrie barcelonareporter.com.

Fabrica din Martorell are putin peste 9.000 de angajati (inclusiv cei de la Centrul de Piese de Schimb) si este singura uzina de vehicule a marcii din Spania si din lume. Modelul Alhambra este singurul automobil Seat produs in afara Spaniei, in Portugalia, intr-o uzina a gupului mama, Volkswagen.

Seat este o marca ce depinde foarte mult de piata interna si de cea europeana, astfel ca o scadere a cererii in Spania si in Europa are consecinte directe asupra activitatii producatorului auto. Vanzarile globale de masini noi din UE au scazut in acest an cu cateva procente, iar cererea de pe piata spaniola a suferit un declin si mai mare, din cauza majorarii taxelor.

Salariile angajatilor Seat au scazut in medie cu 30% de la instalarea crizei.

Lasa un comentariu