Acasa Tehnologie Delphi vrea sa scoata pe piata un sistem wireless de incarcare a masinilor electrice

Delphi vrea sa scoata pe piata un sistem wireless de incarcare a masinilor electrice

de Costea Arsene

Incarcare Wireless Delphi (sursa - Delphi)

Producatorul american de componente auto Delphi, prezent si in Romania, a ajuns la un acord cu WiTricity, un furnizor de tehnologie de transfer wireless a energiei, pentru a dezvolta sisteme wireless de alimentare cu curent electric a vehiculelor hibride si electrice, a anuntat Delphi.

„Aceasta este o tehnologie revolutionara ce ar putea permite constructorilor auto sa monteze pe masinile hibride si electrice pe care le produc dispozitive care sa permita incarcarea lor wireless”, a declarat directorul de dezvoltare a vehiculelor hibride din cadrul Diviziei Delphi Packard Electrical/Electronic Architecture, Randy Sumner.

Tehnologia presupune ca soferul sa isi poata incarca masina cu curent electric prin simpla asezare a acesteia peste o sursa wireless de energie, ce poate fi amplasata in garajul personal sau in locurile de parcare.

Sistemul va transfera automat energie catre bateria automobilului chiar si in cazurile in care vehiculul nu este amplasat exact peste sursa si functioneaza pe baza de rezonanta magnetica.

Echipamentul wireless furnizat de WiTricity poate deja transfera peste 3.300 de Wati, cantitate suficienta pentru a alimenta o masina cu aceeasi viteza de incarcare ca si majoritatea incarcatoarelor disponibile deja pe piata, spune directorul general executiv (CEO) al WiTricity, Eric Giler.

„Alimentarea unui automobil electric ar trebui sa fie la fel de simpla precum parcarea masinii in garajul sau locul de parcare propriu. (…) Delphi poate ajuta la implementarea rezultatelor obtinute in laborator prin furnizarea de componente cu voltaj ridicat special concepute pentru masinile hibride si electrice, denumite sisteme E/E”, a adaugat Sumner.

Delphi este un producator global de produse electronice si tehnologii pentru industria auto, dar si pentru alte segmente de piata. Compania este prezenta si in Romania, prin doua entitati. Prima, Delphi Packard Romania, opereaza doua fabrici de sisteme de cablaje, in localitatile Sannicolau Mare si Ineu. Cea de-a doua entitate, Delphi Diesel Romania, produce, la Iasi, pompe diesel.

WiTricity concepe, dezvolta, fabrica si comercializeaza tehnologie pentru transferul wireless al energiei. Fondata in anul 2007, compania comercializeaza tehnologie inventata in 2006 de o echipa de fizicieni din cadrul Michigan Institute of Technology (MIT).

Incarcare Wireless Delphi (sursa - Delphi)

Lasa un comentariu