Acasa Ford Primele masini hibride Ford pentru Europa vor fi produse in Spania, din 2013, bazate pe C-Max

Primele masini hibride Ford pentru Europa vor fi produse in Spania, din 2013, bazate pe C-Max

de Costea Arsene

Ford Grand C-MAX (sursa - Ford)

Producatorul auto american Ford a anuntat ca va lansa cinci automobile hibride si electrice, pana in 2013, pe pietele europene. Primele automobile hibride destinate clientilor din Europa vor fi produse in Spania, la Valencia, si vor avea la baza modelul C-Max.

Ford va introduce in 2011 modelul complet electric Transit Connect, precum si o versiune electrica a noii generatii Focus, programata pentru lansare in 2012, se arata intr-un comunicat al constructorului american.

C-Max va avea doua versiuni hibride. Unul va fi un hibrid clasic (motor cu ardere interna + electric), iar celalalt (hibrid de tip plug-in) va fi alimentabil la priza si va putea parcurge cativa zeci de kilometri doar cu energie electrica, urmand ca motorul pe benzina sau diesel sa intervina ulterior.

Detalii despre al cincilea automobil nu au fost inca dezvaluite.

Desi America de Nord continua sa fie cea mai mare piata din lume cand vine vorba despre numarul de masini hibride comercializate, interesul europenilor in acest segment este in crestere.

Vanzarile europene de automobile hibride sunt prognozate sa se dubleze intre 2010 si 2012, potrivit firmei de cercetare in domeniul industriei auto, R.L. Polk & Company.

Alte studii indica ca vanzarile de masini hibride vor atinge cifra de sase milioane de unitati pana in anul 2020, pietele cele mai mari urmand sa fie reprezentate de Statele Unite ale Americii (SUA), Europa si China.

Lasa un comentariu