Acasa Daimler Daimler a angajat un ofiter de etica dupa celebrul scandal de mita catre 22 de tari

Daimler a angajat un ofiter de etica dupa celebrul scandal de mita catre 22 de tari

de Costea Arsene

Dieter Zetsche (sursa - 0-100.ro)

Fabricantul masinilor Mercedes-Benz si smart, grupul auto german Daimler, a anuntat integrarea unui ofiter de etica in Consiliul de Administratie. Acesta va fi responsabil cu respectarea legalitatii si a eticii deciziilor luate de conducerea producatorului auto, a anuntat Daimler.

Decizia vine la cateva luni dupa ce Daimler a fost de acord sa plateasca 185 de milioane de dolari catre autoritatile din Statele Unite ale Americii (SUA) pentru a scapa de un caz dovedit de mita.

Daimler „va continua sa promoveze in mod prioritar integritatea ca un element cheie al culturii noastre corporatiste. (…) Nicio afacere din lume nu merita incalcarea legilor si a regulilor in vigoare si nici a standardelor etice”, a declarat directorul general executiv (CEO) al Daimler, Dieter Zetsche, intr-un comunicat.

Noul membru al Consiliului de Administratie va superviza toate chestiunile legale si etica de afaceri existente in activitatile desfasurate de Daimler in toata lumea.

Daimler a mai fost de acord cu angajarea de manageri de conformitate in mai multe subsidiare si unitati operationale din intreaga lume, precum si cu dezvoltarea unui program de training international care presupune sustinerea de conferinte, seminarii si informari pe teme etice si de legalitate.

Anul acesta, producatorul auto german a fost de acord sa plateasca amenda aplicata de autoritatile americane pentru stingerea unei acuzatii de mita catre 22 guverne.

Documentele ajunse in justitie arata ca „Daimler s-a angajat intr-o lunga practica de mituire a oficialilor guvernamentali prin intermediul unor interpusi”.

Acordul la care s-a ajuns cu statul american prevede ca fostul director FBI (Federal Bureau of Investigation), Louis Freeh sa monitorizeze respectarea intelegerii timp de trei ani.

Lasa un comentariu