Acasa Infiniti FOTO: Infiniti aduce la Paris primul sau hibrid si un concept cabrio de performanta

FOTO: Infiniti aduce la Paris primul sau hibrid si un concept cabrio de performanta

de Costea Arsene

Infiniti M35h (sursa - Infiniti)

Producatorul auto japonez Infiniti, marca detinuta de Nissan, aduce la Salonul Auto de la Paris primul sau automobil hibrid, denumit M35h, si conceptul Infiniti Performance Line (IPL) G Cabrio.

Sedanul hibrid va fi disponibil spre vanzare in Europa incepand cu primavara anului 2011 si va putea fi comandat cu un motor pe benzina, V6, de 3,5 litri, de 302 Cai Putere, ajutat de un propulsor electric de 68 Cai Putere, anunta producatorul japonez intr-un comunicat de presa.

Hibridul promite sa ajunga de la zero la 100 de kilometri pe ora in 5,9 secunde, atinge o viteza maxima de 250 kilometri pe ora si consuma 7,3 litri la suta de kilometri parcursi, ceea ce se traduce in emisii de dioxid de carbon de 170 de grame pe kilometru.

Propulsorul V6 dezvolta 302 Cai Putere (CP) si un cuplu de 350 Newton-metru (Nm) la 5.000 de rotatii pe minut (rpm). Motorul electric are 50 de kilowati sau 68 CP si furnizeaza un cuplu maxim de 270Nm la doar 1.000 de rpm.

M35h poate rula doar cu motorul electric la o viteza de pana la 80 de km/h, iar in cazul unui trafic aglomerat propulsia electrica intra in functiune pentru doi kilometri.

Masina are tractiune pe puntea spate, puterea fiind livrata cu ajutorul unei transmisii automate cu sapte trepte, care cu ajutorul unui ambreiaj controlat electronic reduce consumul de combustibil cu pana la 10%.

Un nou sistem de directie (electr0-hidraulic) reduce consumul cu inca 2%.

Conceptul cabriolet Infiniti Performance Line (IPL) G de la Infiniti dispune de un hard-top retractabil in 25 de secunde, jante de 19 inchi si patru scaune imbracate in piele rosie Monaco.

Practic, IPL este echivalentul Infiniti pentru M (de la BMW) AMG (Mercedes-Benz) si S (Audi).

click aici pentru galeria foto

Sub capota, Infiniti a dotat conceptul G Cabrio cu un motor V6 de 3,7 litri, care produce 333 CP, cu 18 mai multi decat in mod obisnuit, gratie unui sistem de evacuare dublu. Puterea maxima este acum atinsa la 7.400 de rotatii pe minut, fata de 7.000 rpm, iar cuplul motor a fost si el imbunatatit de la 360 Nm la 374 Nm, se arata intr-un alt comunicat al Infiniti.

Sasiul pozitionat mai aproape de asfalt, arcurile care sunt cu 10% mai tari si transmisia automata cu sapte trepte propulseaza masina la o viteza de peste 270km/h.

Infiniti Performance Line (IPL) G Cabrio Concept (sursa - Infiniti)

Lasa un comentariu