Acasa Ford Nou dealer Ford la Craiova, deschis cu resemnarea ca vanzarile de altadata nu vor reveni curand

Nou dealer Ford la Craiova, deschis cu resemnarea ca vanzarile de altadata nu vor reveni curand

de Adrian Mitrea

Plusauto Ford (sursa - 0-100.ro)

Compania Plusauto din Craiova, unul dintre cei mai importanti dealeri auto din tara, a inaugurat un nou complex auto integrat Ford, investitie de 1,5 milioane euro, cu resemnarea ca vanzarile din cei mai buni ani ai pietei auto romanesti (2006, 2007, 2008) nu vor reveni curand.

Totusi, criza economica nu e chiar atat de rea precum pare si este in continuare posibil sa derulezi afaceri in Romania, crede directorul general al Plusauto, Horatiu Buzatu.

Acesta si partenerul sau de afaceri, Mircea Nistor, detin, pe langa patru dealeri Ford, producatorul de papetarie Arhi Design si un hotel in Craiova, vizavi de uzina Ford.

„Aceasta criza economica cu care ne confruntam nu este nici pe departe ceea ce se intampla acum 10-12 ani. Acum 12 ani dobanzile la banci erau de 160%, iar adaosul comercial era limitat la 30% intre importator, producator, pana la clientul final. Era aproape imposibil sa te dezvolti ca firma. Nu faceai o plusvaloare care sa-ti asigure suportul afacerii. Ceea ce se intampla in clipa de fata nu este chiar atat de grav precum este prezentat”, a declarat Buzatu, pentru 0-100.ro, cu ocazia inaugurarii celui de-al patrulea complex auto Ford al Plusauto.

Acest showroom Ford este primul inaugurat de cand Compania Nationala de Vanzari (CNV) a Ford si-a inceput activitatea in Romania (la 1 august 2010).

Horatiu Buzatu spune ca toate firmele sale sunt pe profit, chiar si dupa ultimii doi ani de criza, fara sa apeleze la concedieri.

„Am redus foarte mult din cheltuieli; am fost preocupati de caile pe care putem sa maximizam vanzarile. Nu vindem nici pe departe la fel de bine ca acum doi ani si personal cred ca generatia noastra nu va mai prinde asa ceva… 100 de masini pe luna! Stand stramb si judecand drept, noi nu mai putem spera la acele vremuri”, spune Horatiu Buzatu.

Chiar daca a fost deputat in legislatura trecuta (2004-2008) si este membru al Partidului National Liberal (PNL), Buzatu spune ca viata de politician nu i-a adus prea mari avantaje, ba dimpotriva, fiind adesea sfatuit de partenerul sau de afaceri sa renunte la cariera politica, dupa cum marturiseste.

In schimb, pasiunea pentru automobile este mai veche decat cea pentru politica. In anii ’90, Horatiu Buzatu si Mircea Nistor isi cumparau primele lor masini, doua automobile Ford, fiecare cu o valoare de aproape 20.000 de marci germane. La aproape zece ani de atunci s-au gandit ca pot face bani din afaceri cu Ford si asa a fost deschis primul showroom Plusauto Ford din Craiova, in 1999. Avea doi angajati si capacitatea de a expune doar trei masini.

Apoi au urmat:

  • in octombrie 2005 a fost deschis in Craiova un showroom Plusauto Ford la standarde occidentale, in urma unei investitii de 1 milion euro, inlocuindu-l pe cel vechi
  • in decembrie 2007 a fost inaugurat un showroom Ford in Slatina (1,2 milioane euro)
  • in septembrie 2009 si-a inceput activitatea Plusauto Ford din Drobeta Turnu Severin (1,5 milioane euro)
  • septembrie 2010, al doilea complex auto Plusauto Ford din Craiova, in urma unei investitii de 1,5 milioane euro

Lasa un comentariu