Acasa Saloane Auto Valeo vine cu propria masina electrica la Salonul Auto de la Paris

Valeo vine cu propria masina electrica la Salonul Auto de la Paris

de Costea Arsene

Automobil electric (sursa - Bosch)

Producatorul francez de componente auto Valeo, cu activitati si in Romania, va prezenta la Salonul Auto de la Paris, deschis pentru public in perioada 2-17 octombrie 2010, o masina electrica ce va include toate inovatiile tehnice ale companiei in materie de automobile propulsate electric.

„De la componentele ce tin de directie, pana la sistemele de management termic al caldurii degajata de baterii sau echipamentele de detectie, fiecare a fost creat cu scopul extinderii autonomiei unei masini electrice fara a compromite comfortul. Scopul este oferirea de solutii realiste, de inalta performanta constructorilor auto pentru realizarea unei productii in masa la costuri suportabile”, se arata intr-un comunicat de presa al Valeo.

Valeo detine in Romania, din 2002, o fabrica ridicata pe platforma de la Mioveni a producatorului roman de automobile Dacia, unde confectioneaza sisteme de cablaj folosite la autovehiculele produse sub marca Dacia.

Compania franceza este specializata in conceperea, productia si vanzarea de componente, sisteme integrale si module pentru industria auto.

Aceasta dezvolta momentan o gama larga de produse destinate motoarelor cu combustie interna si hibridelor, menite sa contribuie la scaderea consumului si a emisiilor de dioxid de carbon eliminate in atmosfera.

Valeo detine in prezent 117 fabrici, 21 de centre de cercetare, 40 de centre de dezvoltare si are 56.000 de angajati implicati in activitatile pe care le desfasoara in 27 de tari din lume.

Lasa un comentariu