Acasa Romania Circuite de viteza la Constanta si Arad: Intre promisiunile lui Nicolae Serbu si scepticismul tuturor

Circuite de viteza la Constanta si Arad: Intre promisiunile lui Nicolae Serbu si scepticismul tuturor

de Adrian Mitrea

Nicolae Serbu (sursa - 0-100.ro)

In 2011, in jurul Palatului Parlamentului, se va organiza o etapa din campionatul Auto GP, iar in toamna aceluiasi an vom asista la curse pe un circuit de viteza construit la Constanta, promite controversatul Nicolae Serbu. De la o dorinta comuna a tututor – in sfarsit circuite auto in Romania -, pana la executie, e distanta mare si cateva elemente care pun la indoiala toata povestea.

Serbu, omul din spatele firmei Bucharest Grand Prix SRL, spune ca nimic nu mai poate interveni in a organiza o cursa Auto GP pe 25 iulie 2011, la Bucuresti. Costurile cu organizarea evenimentului din 2011 s-ar ridica la 8 milioane euro, iar Primaria ar urma sa primeasca 500.000 euro in primul an si cate un milion de euro pe an pana in 2015.

In Auto GP 2011 ar urma sa concureze tinerii piloti romani Mihai Panaitescu (mai sigur) si Mihai Marinescu (mai putin sigur).

In plus, Serbu sustine ca poarta discutii pentru a construi circuite de viteza in trei amplasamente diferite din tara.

Intr-o conferinta de presa organizata miercuri, 22 septembrie, pentru a anunta planurile pentru cursa din 2011 din jurul Parlamentului, Serbu s-a lasat tras de limba de cei mai putin de 15 jurnalisti veniti la eveniment si a dezvaluit usor, usor despre ce e vorba.

Pe scurt, Nicolae Serbu, care se autointituleaza Nic Serbu, spune ca una dintre variantele pentru a construi un circuit este judetul Constanta. Intr-o discutie cu jurnalistii el a lasat sa se inteleaga ca „anul viitor pe vremea asta” (septembrie 2011 – n.r.) vom asista la curse in zona litoralului. Lecturand comunicatul de presa (atasat mai jos – n.r.), concluzia ar fi ca circuitul va fi in localitatea 23 August.

Un alt proiect pentru un circuit ar fi in discutie in zona Arad-Timisoara, unde presedintele Federatiei Romane de Motociclism, Cristi Muresan, are un teren de 700 ha.

In fine, cea de-a treia varianta vizeaza un circuit in zona montana. Intrebat de un jurnalist daca e vorba de Valea Prahovei, Serbu a spus scurt: „Ati ghicit!”.

Nicolae Serbu a dezvaluit si mici detalii tehnice pentru doua dintre cele trei circuite. Unul va avea 6,1 kilometri, iar altul 5,4 km. Unul dintre ele va costa 200 milioane euro, iar celelalt 80 milioane euro, potrivit lui Serbu.

„Finantarea va fi privata. Sunt multe multinationale interesate de proiect… fonduri de investitii”, a explicat Nic Serbu.

Acesta a mai spus ca are sprijinul unor companii din industria de constructii, iar „disperarea” acestora de a avea activitate si de a scapa de materialele de constructii din stoc e atat de mare incat e oportun sa construiesti circuite auto in vreme de criza.

Cine e Nic Serbu?

Nascut pe 31 mai 1964, Serbu a fost unul dintre candidatii la Primaria Capitalei in 2005. E absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Hyperion si liceul l-a terminat la Dimitrie Bolintineanu din cartierul bucurestean Rahova.

Stie engleza, franceza si italiana si are sau a detinut mai multe firme sau parti din acestea, in domenii precum media, investitii imobiliare, prestari servicii si constructii metalice.

Din aprilie 2010 a intrat in politica si este membru PRM.

In CV-ul sau scrie, printre altele, ca a fost fondator al „Pietii de Capital in Romania”, „membru al Clubului Investitorilor 01” si „membru al Delegatiei de Afaceri New York – SUA”.

De asemenea, Serbu este „promotor de circuite automobilistice” precum Formula Renault V6, Formula Renault 2000, Formula 3, GT si DTM.

El a castigat in instanta dreptul de a organiza curse in jurul Parlamentului. Toata povestea o poti citi pe MEDIAFAX.

De partea lui Serbu au mai venit, la conferinta, figuri internationale ale motorsportului, precum Gaetano Limongi (administrator Business Consulting Etica, care sustine ca organizeaza competitii auto de 27 de ani) si Enzo Coloni (constructor de masini de competitie).

Care e totusi problema?

Pe scurt, documentele intocmite pentru presa au o nota de lipsa de profesionalism, de la carente de limba romana elementara, pana la prejudecati evidente si dorinte atat de indraznete incat oricine le-ar crede nerealizabile in Romania zilelor noastre.

Astfel, din mapa de presa pregatita de Serbu si ai lui aflam ca tinerii din ziua de azi „isi petrec timpul liber la mall, intr-un spatiu inchis, un adevarat focar de boli transmisibile”.

Desi pare sa fie o greseala de redactare, urmatorul citat arata lipsa de profesionalism in redactarea materialelor informative si, la o adica, poate constitui si un paravan: „(…) pana la sfarsitul acestui an se vor concretiza la inceput pe hartie iar cel mai tarziu in Martie 20011 vor demara lucrarile”.

Pe aceeasi pagina apare si un paragraf ce pare sa fie un citat din Serbu, dar neatribuit si fara ghilimele.

In plus, in toate documentele pentru presa este mentionata competitia A1 GP (nu mai exista – n.r.) ca fiind acelasi lucru cu Auto GP.

Lasand la o parte toate acestea, sunt cateva intrebari de bun simt:

  • Prin ce miracol va avea Romania, in urmatorii ani, doua-trei circuite permanente si altul provizoriu (in jurul Parlamentului), in conditiile in care timp de 20 de ani nu s-au facut investii impresionante in domeniu?
  • E credibil Nicolae Serbu cand spune ca a vorbit cu seful Formula 1, Bernie Ecclestone, iar acesta i-ar fi marturisit, intr-o discutie privata, ca prelungirea cu 1 km a circuitului din jurul Parlamentului ar atrage dupa sine posibilitatea gazduirii Formulei 1 in Romania? Pana la urma, daca a fost o discutie privata, de ce nu e totusi privata?
  • De ce isi doreste atat de tare un roman si cativa straini sa transforme Romania intr-un reper pe harta sporturilor cu motor?

O conferinta ciudata

Hostess (sursa - 0-100.ro)In scurta mea cariera de jurnalist (4 ani) am participat la peste 100 de conferinte, din domenii precum politic pana la constructii, IT si, evident, auto. Niciuna nu mi s-a parut mai ciudata ca aceasta.

Nicio companie serioasa nu dezvaluie planuri de viitor, mai ales cand sunt asa grandioase si implica sponsori si sume mari de bani. Niciodata nu am vazut atat de multe hostess la un eveniment (peste 20).

Rareori s-a intamplat ca oficiali ai statului direct interesati de un eveniment sa nu participe la conferinta de presa, desi au fost anuntati in program. Primarul Capitalei Sorin Oprescu n-a venit si nici secretarul de stat din ANST (Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret) Doina Ofelia Melinte.

Din cei circa 100 de jurnalisti / redactii chemati / chemate la eveniment, au venit maximum 15.

Paralel la toata povestea, la jumatatea conferintei, primei fete din grupul de hostess i s-a facut rau si a inceput sa aiba mici spasme musculare (probabil atac epileptic – n.r.), fiind dusa din sala pe un scaun.

Mai jos poti vedea, in ordine, toate documentele prezentate de Nicolae Serbu in conferinta de presa.

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 00

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 01

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 02

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 03

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 04

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 05

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 06

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 07

Circuit Bucuresti (sursa - 0-100.ro) 08

4 comentarii

UN INVESTITOR 2 februarie 2011 - 15:28

MAREA afacere a lui Nic Serbu si UNICA este un spatiu infect IMPRUMUTAT de la primarie cu mari interventii si subanchiriat unor amarati de comercianti ,pe care ii minte ca e proprietar,carora le vindea aceleasi gogosi,acelasi proiect.Mai mult decat atat, le promitea spatii comerciale la casute sau corturi amenajate in apropierea circuitului.in ideea platii unor chirii in avans.Deci dragilor,MAREA afacere a lui Nic se ridica la cateva mii de euro lunar si un proiect pe hartie, pe care il flutura prin fata oricui vrea sa-l asculte,pomenind de mari investitori,multinationale…cersind bani ,El fiind un PADUCHE MINCINOS SI CU TUPEU nimic mai mult.

Reply
Cristian Sasu 4 martie 2011 - 21:26

Domnule investitor, te felicitam ca stii atat de multe despre baiatul asta. Ai putea sa ne spui si noua cate ceva despre tine? Esti cumva unul din ,,investitorii din acel spatiu infect IMPRUMUTAT"? Daca da atunci iti intelegem frustrarea, mai ales ca mai si platesti Nic-ului si asta sigur te face sa nu dormi noaptea, sa jignesti si sa te comporti atat de primitiv. LA MAI MARE SI ALTOR INVESTITORI SI BAIETEI NEVINOVATI CARE FAC UMBRA DEGEABA PAMANTULUI.

Reply
UN INVESTITOR 14 martie 2011 - 18:26

Nu domnule Sasu (serbu), spre deosebire de unii care investesc in iluzii, eu am investit intr un ansamblu rezidential, ca atare las ceva in urma. Dumneata, poti investi Nu intr un circuit, ci macar intr o garsoniera amarata , sa nu mai stai cu chirie FONDATOR al PIETII DE CAPITAL in ROMANIA ; MEMBRU al CLUBULUI INVESTITORILOR 01; MEMBRU al DELEGATIEI de AFACERI NEW YORK – SUA. HALAL OM DE AFACERI. ESCROC.DAR CE TE FACI? CA NICI ASTEA NU TI MAI MERG? SI SCHIMBA TI ADRESA AIA DIN EMIL ZOLA. APROPO ,SUNTEM IN 14 MARTIE CAND INCEPI LUCRARILE LA CIRCUIT? DIN NOU O MARE TEAPA. CARE CIRCUIT? VRABIA MALAI VISEAZA!!!!!!!!!!!!

Reply
muie nic serbu 5 august 2020 - 20:26

Cel mai mare țepar Nicoale Serbu …… un nenorocit cu probleme psihice grave ….. !!! Deține restaurantul IDracula din centrul istoric a păcălit o gramada de oameni sa isi faca restaurantul ….. un gunoi de om !!

Reply

Lasa un comentariu