Acasa Rolls-Royce Rolls-Royce planuieste sa produca derivate din modelul Ghost

Rolls-Royce planuieste sa produca derivate din modelul Ghost

de Costea Arsene

Rolls-Royce Ghost (sursa - Rolls-Royce)

Producatorul britanic de masini de lux Rolls-Royce planuiste sa scoata pe piata derivate din modelul Ghost, in incercarea de a-si dubla vanzarile pe plan mondial, care au crescut deja in primul trimestru din 2010 cu 60%.

„Suntem destul de increzatori de faptul ca in curand vom avea un derivat al modelului Ghost (posibil un model decapotabil – n.r.). (…) Exista inca un potential mare in piata”, a declarat directorul general al Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes, potrivit Bloomberg, informatie preluata de Automotive News Europe.

Este nevoie de mai multe informatii in ceea ce priveste asteptarile clientilor de la marca, inainte de o decizie asupra stilului variantei derivate din modelul Ghost, a adaugat seful Rolls-Royce.

Vanzarile Rolls-Royce s-au prabusit cu 17% in 2009, pe fondul crizei economice globale.

Rolls-Royce a livrat 1.467 de automobile pana in luna august 2010, depasind deja vechiul record de 1.212 masini vandute in intreg anul 1998, atunci cand BMW a preluat marca britanica.

Compania britanica si-a stabilit ca tinta vanzarea a cel putin 2.000 de modele Rolls-Royce in 2010, dupa ce anul trecut a comercializat 1.002 unitati.

Fabrica Rolls-Royce este situata in Goodwood (in aceeasi locatie unde se desfasoara Festivalul Anual al Vitezei din Marea Britanie), si produce zilnic 12 modele Ghost si trei Phantom.

La Timisoara se produc, din 2003, ornamentul de la portbagaj, cunoscut si ca „griffleiste” si piesa („wasserkasten”) de deasupra celebrei grile a radiatorului, cea pe care este montata emblema marcii.

Automobile Bavaria din Baneasa, cel mai mare dealer BMW din Romania, a devenit primul service oficial Rolls-Royce pe piata locala, unde deja sunt peste 40 de exemplare inmatriculate, si ia in calcul posibilitatea de a deveni si dealer oficial al marcii de lux britanice.

Rolls-Royce Ghost (sursa - Rolls-Royce)

Lasa un comentariu