Acasa Curiozitati Posesorii de masini cu motoare de peste 1,6 litri nu vor mai primi ajutoare de incalzire

Posesorii de masini cu motoare de peste 1,6 litri nu vor mai primi ajutoare de incalzire

de Redactia 0-100.ro

Motor Renault TCe 130 (sursa - 0-100.ro)

Persoanele care detin si alte locuinte in afara celei de domiciliu, precum case de vacanta,sau masini cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de incalzire,evaluarile indicand ca peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma sa nu mai fie subventionate, informeaza MEDIAFAX.

Noile reguli de acordare a ajutoarelor de incalzire vor fi aplicate incepand cu sezonul de iarna 2010-2011, a decis Guvernul in sedinta de luni, 20 septembrie 2010.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat la finalul sedintei ca plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie in limita caruia sunt acordate ajutoare de incalzire a fost mentinut la 615 lei, impreuna cu transele de venituri luate pana in prezent in calcul, dar au fost definite mai clar categoriile de persoane care pot fi subventionate.

Astfel, persoanele care detin un alt imobil in afara celui de domiciliu sau vehicule cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 centimetri cubi nu vor mai primi ajutoare de incalzire.

Persoanele care depun declaratii neconforme privind bunurile aflate in proprietate, pentru a primi ajutoare de incalzire, vor fi sanctionate cu amenda de pana la 5.000 lei.

3 comentarii

Mircea 20 septembrie 2010 - 18:17

In locul guvernantilor, eu n-as mai fi dat ajutoare de caldura nimanui care detine o masina, de orice fel. E criza. Sa vindem masinile ca sa putem trece iarna….

Inca un argument pentru a inmatriculara masini in Bulgaria!

Reply
balanel 21 septembrie 2010 - 00:47

CRETINII dracului!

Pai cine e sarac si are o masina veche? Masinile vechi erau in general cu motoare MARI, pentru ca asa era atunci tehnologia, nu existau motoare mici si eficiente! Eventual turbo!

Deci unul care are un Citroen CX, din 1980, cu 3000 cmc e considerat bogat, iar unul cu Skoda Superb 1.4 TSI e considerat sarac?

Bai, astia sunt beti cand fac legile astea?

Reply
zmark 15 octombrie 2010 - 16:05

cata imbecilitate!!! si prin anii 90, cand te momeau sa cumperi ARO cu motor de 2500 sau de 3200 cmc, cum era? acuma tot ei iti trag clapa, platesti impozit anual si RCA cat valoarea ARO-ului, sau chiar mai mult, si acuma nici ajutorul de caldura nu-l mai iei. logica asta numai la romani o poti gasi. iar cine-si ia un Golf 1.4 turbo, la 20.000 euro, ala primeste ajutor de incalzire, plus ca are impozit si RCA in jur de 300 lei. e chiar paradoxal. totul doar pentru ca le e lene sa implementeze un sistem bazat pe valoarea masinii, asa cum au firmele de asigurari. astfel de cataloage se gasesc in toata europa, dar de, e mai osimplu sa generalizezi: saraci si fraieri, bogati si privilegiati. astia suntem …..

Reply

Lasa un comentariu