Acasa Opel Opel aduce noi motorizari in gama de modele pentru 2011. Insignia vine cu diesel si 4×4 in premiera

Opel aduce noi motorizari in gama de modele pentru 2011. Insignia vine cu diesel si 4×4 in premiera

de Adrian Mitrea

Opel Astra 2010 (sursa - 0-100.ro)

Pentru masinile ce vor livrate in 2011, Opel introduce noi tehnologii, cum ar fi Stop & Start, noi motorizari si altele imbunatatite, precum si un motor diesel in combinatie cu tractiune 4×4 pentru Insignia, a anuntat Opel Romania, importatorul marcii germane pe plan local.

Opel Corsa va fi disponibila Stop & Start, care opreste automat propulsorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intenioneaza sa demareze (la eliberarea pedalei de frana la masinile automate si la apasarea ambreiajului la vehiculele cu transimisii manuale). Tehnologia este disponibila optional pentru Corsa cu motor turbo diesel de 1,3 litri CDTI (55 kW / 75 Cai Putere), precum si pentru Corsa Van – premiera in segmentul furgoanelor.

In plus, versiunea OPC are un motor imbunatatit. Concret, propulsorul turbo pe benzina de 1,6 litri de 141 kW / 192 Cai Putere are acum consum mai mic cu 0,6 litri la 100 de kilometri parcursi, echivalenta cu o diminuare cu 9,5 procente a emisiilor de dioxid de carbon. Astfel echipata, Corsa OPC atinge 100 de kilometri pe ora in 7,2 secunde.

Pe langa sporirea eficientei motorului, inginerii Opel au reajustat complet sasiul, efectuand modificari la arcuri, amortizoare, bare antiruliu si puntea spate, menite sa imbunatateasca nivelul de confort la rulare, fara a face compromisuri in ceea ce priveste agilitatea si placerea de a conduce.

O noua calibrare a servodirectiei electrice (EPS), un software actualizat, precum si utilizarea unui nou material pentru mecanismul de directie asigura, de asemenea, un control mai bun si reactii imbunatatite ale sistemului de directie.

Meriva primeste noi motorizari diesel. Noua varianta turbo diesel de 1,3 litri CDTI ecoFLEX combina o putere sporita cu 21 de procente (70 kW / 95 Cai Putere) cu emisii reduse cu 11,2% (119 grame de dioxid de carbon pe kilometru).

Opel Meriva ecoFLEX (sursa - Opel)Alte noutati pentru Meriva sunt doua versiuni mai puternice ale motorului turbo diesel de 1,7 litri CDTI, disponibile cu transmisie manuala cu sase trepte. Este vorba de o varianta de putere de 81 kW / 110 Cai Putere si alta de 96 kW / 130 Cai Putere, cu un cuplu de pana la 300 Newton-metru (Nm) si un consum mediu combinat de 5,2 litri la 100 km.

Astra va avea o gama mai mare de sisteme de propulsie, iar versiunea break (Astra Sports Tourer) va intra in showroom-uri pana la sfarsitul lui 2010. Noutatea absoluta o reprezinta o versiune de putere de 82 kW / 120 Cai Putere a motorului turbo pe benzina de 1,4 litri, disponibil pana acum doar cu 103 kW / 140 Cai Putere. Motorul de 120 Cai Putere emite 138 grame de dioxid de carbon pe kilometru si poate fi asociat unei transmii manuale cu sase trepte, in timp ce pentru versiunea de 140 Cai Putere poate fi comandata optional o transmisie automata cu sase rapoarte.

O reglare mai fina efectuata de inginerii Opel specializati in sisteme de propulsie a avut drept rezultat si o reducere cu patru procente a consumului combinat si a emisiilor de dioxid de carbon pe kilometru, atat pentru versiunea de 81 kW / 110 Cai Putere, cat si pentru cea de 92 kW / 125 Cai Putere ale motorului turbo diesel de 1,7 litri CDTI. Consumul a ajuns astfel la 4,5 litri de motorina pentru 100 de kilometri parcursi si emisiile de dioxid de carbon la 119 grame pe kilometru.

De asemenea, Astra poate acum beneficia pentru prima data de combinatia dintre suspensia adaptiva mecatronica FlexRide de la Opel si sasiul Sport mai coborat si mai rigid.

Versiunile ecoFLEX ale limuzinei Insignia (sedan, hatchback si Sports Tourer) au suferit o serie de imbunatatiri tehnice care au avut drept rezultat o reducere de 5% a consumului in ciclul combinat si a emisiilor de dioxid de carbon pe kilometru.

Opel Insignia ecoFLEX (sursa - Opel)Cu motorul turbo diesel de 2 litri CDTI care dezvolta 96 kW / 130 Cai Putere sau 118 kW / 160 Cai Putere, cele mai recente variante Opel Insignia ecoFLEX sedan consuma acum 4,9 litri de motorina la 100 de kilometri, avand emisii de dioxid de carbon pe kilometru de 129 de grame.

Pentru Sports Tourer (break), noile valori sunt de 5,1%, respectiv 134 grame dioxid de carbon pe kilometru.

In plus, toate motoarele diesel disponibile pentru Insignia au beneficiat de imbunatatiri care reduc zgomotul mecanic si cel produs de procesul de combustie, contribuind la un rafinament mai mare la rulare si scaderea nivelului de vibratii in habitaclu.

Pentru a incuraja o conducere economica, indicatorul de schimbare intr-o treapta superioara de viteza amplasat pe panoul de instrumente este acum dotare standard in combinatie cu toate transmisiile manuale.

Cererea puternica pentru sistemul de tractiune integrala adaptiva in dotarea modelului Insignia a incurajat in prezent Opel sa combine pentru prima data tractiunea integrala cu propulsia diesel.

Sistemul 4×4 poate fi combinat cu motorul turbo diesel de 2 litri cu 118 kW / 160 Cai Putere.

Interiorul versiunilor de echipare Sport si Cosmo de pe Insignia este acum disponibil cu tapiterie din piele „Indian Summer”, intr-o culoare calda, asemanatoare coniacului. „Taisul” emblematic Insignia este prezent si in cusaturile scaunelor si in covorase.

Pentru un aspect sportiv, noul Sport Edition Pack de la Opel cuprinde un interior jet black pentru variantele Sport si Cosmo. Acesta adopta pachetele de interior si exterior OPC Line ce constau dintr-un volan sport si un schimbator de viteze imbracate in piele, pedale din aluminiu si o captuseala de culoare neagra pentru habitaclu. Exteriorul se caracterizeaza prin bare de protectie mai joase in fata si spate, praguri laterale mai late si jante de aliaj de 19 sau 20 inch.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu