Acasa Tehnologie Furnizorul de baterii pentru masini electrice Axeon isi extinde afacerea

Furnizorul de baterii pentru masini electrice Axeon isi extinde afacerea

de Costea Arsene

Baterii Chevrolet Volt (sursa - GM)

Cel mai mare furnizor de baterii litiu-ion destinate masinilor electrice, unelte de lucru wireless si aplicatii mobile din Europa, compania britanica Axeon, va investi cinci milioane de lire sterline in dezvoltarea afacerii pe noi directii. Suma a fost stransa de pe piata de capital.

Banii vor fi destinati urmatoarelor prioritati: expansiunea centrelor de dezvoltare din Europa responsabile cu tehnologia pentru automobilele electrice, planificarea initiala a capacitatii de productie din America de Nord si cresterea afacerii existente de unelte de lucru electrice si a produselor mobile.

Axeon are o oferta din ce in ce mai diversificata pentru realizarea designului si asamblarea acumulatorilor litiu-ion, si se confrunta cu o cerere crescuta pentru aplicatiile ce vizeaza uneltele de mana si sistemele mobile. Aceasta investitie va fi folosita pentru a ne extinde resursele, astfel incat sa putem indeplini cerintele clientilor„, a declarat directorul general al companiei, Lawrence Berns.

Bateriile Axeon destinate montarii pe automobilele electrice pot asigura o autonomie de rulare de 225 kilometri cu o singura incarcare si dispun de o capacitate de stocare ce variaza intre 5 si 180 kW.

Lasa un comentariu