Acasa Jaguar Jaguar isi defineste identitatea la Paris. Noul XK ar putea veni in 2012

Jaguar isi defineste identitatea la Paris. Noul XK ar putea veni in 2012

de Adrian Mitrea

Jaguar XKR (sursa - Jaguar)

Jaguar va prezenta in octombrie, la Salonul Auto de la Paris, un concept de masina sport care va avea dublu-rol, de a defini imaginea viitorelor masini sport marca Jaguar si de a celebra 75 de ani de la infiintarea companiei.

„Avand proportiile lui XK coupe, conceptul are doua locuri si un design sculptat, clasic, care in mod traditional a fost reprezentativ pentru Jaguar”, scrie Automotive News Europe (ANE).

Unele publicatii noteaza ca masina va avea propulsie hibrida, formata dintr-un motor V6 pe benzina plus un motor electric, asociate unei cutii de viteze automate cu opt trepte, insa Jaguar n-a dat niciun fel de informatii despre asteptatul concept. Acesta nu va intra in productie, dar va servi ca etalon de design pentru noua gama de modele Jaguar, ce va debuta in 2012 cu noul XK, noteaza ANE.

In mod traditional, masinile sport Jaguar au grila radiatorului ovala, detaliu de design despre care seful de design al marcii, Ian Callum, a spus ca „nu poate fi extins pentru a putea fi pus pe masini mai mari fara a pierde din proportiile elegante”.

Este astfel de asteptat ca dimensiunile noului XK sa fie foarte apropiate de cele ale modelului pe care-l inlocuieste, si, in plus, este posibil ca Jaguar sa pastreze abordari estetice diferite pentru masinile sport (XK) si limuzinele sale (XJ, XF).

Lasa un comentariu