Acasa Curiozitati Obama l-ar fi vrut pe seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, la sefia General Motors

Obama l-ar fi vrut pe seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, la sefia General Motors

de Adrian Mitrea

Seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn (sursa - 0-100.ro)

Administratia Obama l-ar fi vrut la conducerea General Motors (GM) pe directorul general executiv (CEO) al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, si a facut presiuni in repetate randuri asupra italienilor de la Fiat pentru a investi in Chrysler, scrie unul dintre consilierii presedintelui SUA, Barack Obama, intr-o carte.

Titlul urmeaza sa apara pe 14 octombrie si se va numi „Overhaul: An Insider’s Account of the Obama Administration’s Emergency Rescue of the Auto Industry”, fiind scrisa de Steven Rattner, consilier pe sectorul auto al presedintelui SUA, Barack Obama, relateaza Automotive News Europe (ANE).

Rattner relateaza ca i-ar fi oferit postul de sef al GM lui Ghosn dupa ce Rick Wagoner a fost demis din functia respectiva in martie 2009, de catre Administratia Obama.

Cartea dezvaluie aspecte interesante ale discutiilor dintre presedintele Obama si consilierii sai, precum si sumele negociate pentru a resuscita cele doua mari grupuri auto americane, GM si Chrysler.

Un detaliu de culoare din carte ar fi ca presedintele Obama i-ar fi intrebat pe consilierii sai de ce producatorii auto americani nu pot sa faca o (Toyota) Corolla – aluzie la rezultatele comerciale notabile ale acestui automobil pe piata din SUA.

Grupurile GM si Chrysler au primit ajutoare de stat de 85 milioane dolari anul trecut, pentru a rezista colapsului.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu