Acasa Piata Auto Pana in 2015 vor fi vandute 3,2 milioane de masini hibride si electrice

Pana in 2015 vor fi vandute 3,2 milioane de masini hibride si electrice

de Costea Arsene

Toyota Prius Plug-In Hybrid Concept (sursa - 0-100.ro)

In urmatorii cinci ani vor fi vandute, la nivel mondial, 3,2 milioane de automobile hibride alimentate la priza (de tip plug-in) si electrice, ceea ce se traduce printr-o crestere anuala de 106%, se arata intr-un studiu intocmit de firma de consultanta Pike Research, citat de puregreencars.com.

China va deveni cea mai mare piata pentru astfel de masini, cu peste 888.000 de modele hibride si electrice inmatriculate pana in 2015.

Aceasta tara va conta astfel pentru aproximativ 27% din productia globala de modele ecologice.

Foarte aproape se vor situa Statele Unite ale Americii, unde se estimeaza ca vanzarile vor atinge 26% din totalul automobilelor ecologice comercializate la livel global, adica aproximativ 841.000 de masini livrate.

„Masinile hibride alimentate la priza si cele complet electrice se vor vinde in paralel cu modelele hibride conventionale (…) Automobilele electrice le urmeaza pe cele hibride si vor face parte din segmentul masinilor mici (…) Datorita greutatii mici si a aerodinamicitatii crescute, aceste masini mici sunt mult mai eficiente decat varianta extinderii modelelor electrice actuale, ca sa nu mai vorbim despre posibilitatea montarii unei baterii de dimensiuni mai mici”, a declarat analistul din cadrul Pike Research, Dave Hurst.

Lasa un comentariu