Acasa Mitsubishi Politia Rutiera a primit un nou Mitsubishi Lancer Evolution

Politia Rutiera a primit un nou Mitsubishi Lancer Evolution

de Redactia 0-100.ro

Mitsubishi Lancer Evo de Politie (sursa - automarket.ro)

Dupa ce anul trecut au patrulat pe autostrazi la volanul unui Lancer Evolution cu transmisie manuala, politistii de la brigada rutiera vor avea la dispozitie acum un exemplar cu transmisie automata, relateaza automarket.ro.

Divizia Autostrazi a Politiei Rutiere va avea la dispozitie in urmatoarea perioada un exemplar Mitsubishi Lancer Evo cu transmisie automata care va ajuta organele legii in activitatea lor de pe Autostrada Soarelui. Colaborarea dintre M Car Trading, importatorul oficial al marcii Mitsubishi in Romania, si Politia Romana intra astfel in al doilea an, 2009 marcand debutul unui Lancer Evo cu transmisie manuala in rolul de masina de politie.

Exemplarul care a intrat in posesia politistilor in cursul zilei de astazi dispune de un motor turbo de 2.0 litri si 295 CP, cutia cu dublu ambreiaj TC-SST (Twin-Clutch Sport Shift Transmission) permitand trei moduri de rulare si fiind apelabila prin intermediul padelelor din spatele volanului. Evident, masina este complet echipata si dispune de toate sistemele necesare unui echipaj al Politiei Rutiere.

Mitsubishi Lancer Evolution 2.0T TC-SST atinge o viteza maxima de 242 km/h, iar acceleratia 0-100 are loc in 6,3 secunde, cu 0,9 secunde mai lent decat in cazul versiunii cu transmisie manuala. Consumul mixt anuntat de producator este de 10,5 litri/100 km.

In principal, flota de masini a Politiei include automobile Dacia Logan si Logan MCV si Volkswagen Passat, dar pe langa acestea mai exista si automobile mai exotice, precum acest Mitsubishi Lancer Evo, pe care Politia le primeste in urma unor parteneriate. In ultimii ani, Politia Rutiera a mai primit, pentru o perioada limitata, un Seat Leon Cupra.

Pe lista masinilor mai putin obisnuite folosite de oamenii legii se numara si un Kia Soul, utilizat de Politia Comunitara din Sinaia.

Alte masini performante din dotarea Politiei Romane sunt opt exemplare Skoda Octavia 2 RS, opt unitati Volkswagen Passat R32 si 13 Mazda3 MPS, achizitionate in ultimul an.

Lasa un comentariu