Acasa Peugeot Noul coupe Peugeot RCZ a ajuns in Romania

Noul coupe Peugeot RCZ a ajuns in Romania

de Costea Arsene

Peugeot RCZ (sursa - Peugeot)

Peugeot RCZ a ajuns in Romania marti, 24 august si este disponibil in toate cele trei showroomuri Peugeot din Bucuresti. Constructorul francez pozitioneaza acest model ca fiind rivalul lui Audi TT.

Peugeot RCZ, primul automobil din linia Hors Serie a Peugeot, ce grupeaza modelele mai scumpe ale marcii, este disponibil in Romania la preturi incepand cu 25.201 euro, inclusiv TVA, a anuntat Trust Motors, importatorul Peugeot pe plan local.

Coupe-ul Peugeot RCZ dispune de trei motorizari:

Doua propulsoare turbo benzina (THP) de 1,6 litri dezvoltate in colaborare cu BMW, in variantele de 156 si 200 Cai Putere (CP), alaturi de dieselul HDi de 2,0 litri si 163 CP.

Propulsorul de 1,6 litri pe benzina care produce 156 CP este dezvoltat de grupul PSA Peugeot Citroen impreuna cu grupul BMW si are un cuplu maxim de 240 Newton-metru (Nm) de la 1.400 de rotatii pe minut (rpm). Echipat cu acest motor, RCZ atinge o viteza maxima de 217 kilometri pe ora (km/h) si ajunge la prima suta in 8,3 secunde. Potrivit producatorului, acest propulsor are un consum mixt de 6,7% litri de benzina la 100 de kilometri parcursi si emite 155 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Motorul de 2 litri turbo diesel (HDI FAP) este mai puternic si mai economic decat prima varianta pe benzina. Propulsorul dezvolta 163 CP si un cuplu maxim de 320 Nm la 2.000 rpm. Viteza maxima este un pic mai mare (220 km/h), dar acceleratia de la 0 la 100 km/h e mai lenta (8,7 secunde). Peugeot spune ca acest propulsor consuma 5,3 litri de motorina la 100 de kilometri parcursi in regim mixt, iar emisiile de dioxid de carbon pe kilometru sunt de 139 de grame.

In varianta standard, Peugeot RCZ dispune de ABS, aer conditionat automat bi-zona, asistenta la parcarea cu spatele, sisteme de siguranta activa precum ESP/ASR si Hill Assist, jante din aliaj de 18 inchi, eleron mobil reglabil automat in functie de viteza de deplasare, scaune sport cu tetiere integrate sau volan imbracat in piele.

Masina a fost adusa pe piata locala de importatorul oficial al marcii frantuzesti in Romania, Trust Motors, si poate fi vazuta in cele trei showroomuri Eurial Invest din Bucuresti astfel:

– Eurial Invest Pantelimon (B-dul Biruintei nr.IB) – in perioada 24 – 28 august;
– Eurial Invest Otopeni (Calea Bucuresti nr.24) – in perioada 31 august – 4 septembrie;
– Eurial Invest Militari (Iuliu Maniu nr.572-574) – in perioada 21-22 septembrie.

Trust Motors si Eurial Invest, cel mai mare dealer Peugeot din Romania, sunt detinute de omul de afaceri Gheorghe Dolofan.

Lasa un comentariu