Acasa Ford Ford dezvolta noi baterii pentru masinile electrice cu ajutorul tehnologiei wireless

Ford dezvolta noi baterii pentru masinile electrice cu ajutorul tehnologiei wireless

de Costea Arsene

Ford Focus BEV (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto american Ford utilizeaza internetul si tehnologia wireless pentru a accelera procesul de testare si dezvoltare a bateriilor litiu-ion ce vor alimenta viitoarele sale modele hibride de tip plug-in si electrice.

Cercetarile Ford folosesc un server cu conexiune securizata la internet si un software wireless pentru a imbunatati capacitatea de stocare si durata de viata a bateriilor litiu-ion,  se arata intr-un comunicat al companiei americane.

„Monitorizarea de la distanta ne permite accesul instant la datele de care avem nevoie, permitandu-ne sa realizam, intr-un timp foarte scurt, imbunatatirile necesare. (…) Aceasta eficienta sporita ar fi fost de neimaginat in urma cu cativa ani si va ajuta Ford sa scoata pe piata automobile cu un consum redus de combustibil, mai putin poluante”, a declarat directorul Programului de Electrificare si Inginerie din cadrul Ford, Sherif Marakby.

Constructorul auto va lansa doua noi masini complet electrice in perioada urmatoare. Este vorba despre vehiculul comercial usor Transit Connect Electric, ce va aparea in Statele Unite la sfarsitul lui 2010, iar in Europa in 2011 si modelul Ford Focus Electric, programat spre lansare in 2011 in SUA si in 2012 pe Batranul Continent.

Acestea vor fi urmate de doua automobile hibride electrice si un vehicul hibrid de tip plug-in, ce vor putea fi achizitionate in America de Nord incepand cu anul 2012 si in Europa din 2013.

Viitoarele masini hibride si electrice de la Ford vor folosi acumulatori litiu-ion care ofera aproape de doua ori mai multa energie si necesita mai putin spatiu decat bateriile de tip nichel-metal utilizate pe automobilele hibride aflate astazi in uz.

Ford Motor Company, lider global in industria auto, cu sediul in Dearborn, Michigan, produce sau distribuie automobile pe toate cele sase continente. Compania are aproximativ 159.000 de salariati si 70 de fabrici in intreaga lume.

Ford a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro. Pe 8 septembrie 2009 a iesit de pe linia de montaj primul autovehicul Ford, un Transit Connect, asamblat la Craiova.

Lasa un comentariu