Acasa Industrie Skoda intrerupe productia la fabricile din Cehia, din cauza inundatiilor

Skoda intrerupe productia la fabricile din Cehia, din cauza inundatiilor

de Costea Arsene

Producatorul auto ceh Skoda, detinut de Volkswagen, intrerupe productia in toate cele trei fabrici din Cehia, dupa ce inundatiile din urma cu cateva zile au avariat uzina principalului sau furnizor.

Partea de nord a Cehiei, tara situata in centrul continentului european, a fost afectata de o serie de inundatii, care au dus la decesul a cel putin trei persoane si au produs pagube de sute de milioane de dolari.

Unitatea de productie a Grupului Antolin Bohemia, care furnizeaza plafoanele pentru masinile Skoda, a fost inundata. Fabrica este situata la aproximativ 120 de km nord de capitala Praga, in orasul Chrastava.

Activitatea a fost oprita incepand de joi, 12 august, la uzinele Skoda din Vrchlabi si Mlada Boleslav, unde sunt produse modelele Fabia si Octavia, a declarat purtatorul de cuvant al constructorului auto, Jaroslav Cerny, informeaza Automotive News Europe.

La fabrica din Kvasiny, care produce modelele Yeti, Roomster si Superb, se va renunta la tura suplimentara introdusa in ziua de sambata.

Skoda se asteapta sa reia productia luni, 16 august, la toate cele trei fabrici pe care le detine in Cehia. Acestea livreaza impreuna 2.500 de automobile pe zi.

Purtatorul de cuvant nu a dorit sa dea detalii suplimentare in ceea ce priveste costurile acestei intreruperi a productiei sau daca Skoda va putea sa indeplineasca normele de comenzi pe anul acesta.

Skoda este a doua mare companie din Cehia dupa vanzari, industria constructoare de masini si de componente auto reprezentand principalul produs de export al tarii si contand pentru aproape 70% din Produsul Intern Brut (PIB) al Cehiei.

Lasa un comentariu