Acasa Curiozitati Automobilele electrice Th!nk City vor putea fi conduse de turistii veniti in Alpi

Automobilele electrice Th!nk City vor putea fi conduse de turistii veniti in Alpi

de Costea Arsene

Coloana automobile Th!nk City in Alpi (sursa - Th!nk)

Producatorul auto scandinav Th!nk colaboreaza cu agentia de turism ecologic Alpmobil pentru a oferi spre inchiriere turistilor ce viziteaza zona elvetiana a muntilor Alpi automobile electrice Th!nk City.

Proiectul, aflat in stadiu experimental, este derulat impreuna cu divizia M-Way a celui mai mare retailer din Elvetia, Migros.

O flota experimentala de 60 de modele Th!nk City electrice vor fi disponibile spre inchiriere printr-o retea de 30 de hoteluri si statiuni, de catre cei care viziteaza regiunile Goms si Haslital din Alpii elvetieni.

Taxa de inchiriere se ridica la aproximativ 45 euro pe zi.

Agentia de turism Alpmobil va face cunoscut serviciul prin intermediul sitului propriu, dar si prin anunturi postate in statiunile din respectiva regiune.

„Acest program se incadreaza perfect cu filosofia Alpmobil si suntem mandri ca am inceput acest proiect pentru a arata atat publicului, dar si statiunilor aflate in zone speciale ca sofatul ecologic si fara poluare fonica este posibil si distractiv in acelasi timp”, a declarat un oficial din cadrul Alpmobil.

Respectivele masini electrice vor putea fi incarcate la cele 20 de statii special construite in regiunea alpina. La randul lor, statiile de alimentare sunt alimentate cu energie produsa de statiile hidroelectrice din zona.

Autovehiculul complet electric Th!nk City are un pret de 40.000 euro.

Masina poate parcurge 160 de kilometri cu o singura incarcare la orice priza de 220V si atinge o viteza maxima de 100 km/h.

Th!nk City este primul automobil electric european care a obtinut toate certificarile si omologarile necesare pentru a circula in Uniunea Europeana.

Th!nk City are 3,1 metri lungime, 1,6 metri latime si foloseste baterii litiu-ion care ii ofera o putere maxima de 30 de KW (40 Cai Putere). Costul unei incarcari complete la priza variaza intre 2-3 dolari (raportat la costul electricitatii in SUA). Incarcarea completa a bateriilor poate sa dureze pana la 13 ore, dar poate fi realizata si in 15 minute cu ajutorul unui dispozitiv special de incarcare rapida.

Modelul Th!nk City este livrat deja clientilor din tari europene precum Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Austria si Elvetia.

Th!nk si-a anuntat intentia de a deschide, in 2011, o unitate de productie in Statele Unite, in regiunea Elkhart din statul Indiana, si poarta discutii cu partenerul japonez Itochu in ceea ce priveste deschiderea de operatiuni in Asia.

Lasa un comentariu