Acasa Opel Conceptul noului Opel GTC va fi prezentat in toamna, la Salonul Auto de la Paris

Conceptul noului Opel GTC va fi prezentat in toamna, la Salonul Auto de la Paris

de Adrian Mitrea

Logo Opel (sursa - Opel)

Opel va prezenta in octombrie, la Salonul Auto de la Paris, conceptul GTC Paris, care prefigureaza liniile noii generatii a compactei cu trei usi Opel GTC, a anuntat Opel Romania. Masina de serie va fi prezentata in 2011.

„Si viteza era frumusete pura”, este viziunea pe care se bazeaza cel mai nou concept Opel, GTC Paris, se arata intr-un comunicat de presa al Opel Romania.

Masina este inspirata din citatul de mai sus, preluat din vestitul roman al lui Richard Bach, Pescarusul Jonathan Livingston. Opel a gravat cu laser aceste cuvinte in tapiteria scaunelor. Denumirea de GTC Paris evoca atat caracterul dinamic al masinii, cat si modernul oras in care aceasta este lansata.

„Modelul este un hatchback expresiv, sportiv si compact, cu proportii dramatice si suprafete sculpturale specifice limbajului de design Opel”, se arata in comunicat. Potrivit declaratiilor anterioare ale oficialilor Opel Romania, versiunea de serie a noului GTC va debuta in 2011 in showroom-uri.

O alta premiera mondiala pregatita de Opel pentru Salonul Auto de la Paris este Astra Sports Tourer, versiunea de caroserie break a compactei Astra. Masina va fi lansata in Romania imediat dupa debutul de la Paris. Pe larg despre acest model poti citi aici.

Pe langa aceste doua premiere mondiale, Opel va prezenta si noi versiuni mai pritenoase cu mediul ale modelelor actuale. Este vorba de Opel Corsa cu tehnologie Stop & Start (care opreste automat motorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intentioneaza sa demareze), de Opel Meriva cu motor de 1,3 litri CDTI (turbo diesel) ecoFLEX si de Opel Insignia cu motor turbo diesel de 2 litri CDTI ecoFLEX.

La standul Opel va fi expusa si masina electrica hibrida Opel Ampera, care preia tehnologia de pe Chevrolet Volt. Ampera va intra in productie spre sfarsitul anului 2011.

comenteaza pe gmclub

Opel Ampera (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu