Acasa Dacia Uzina Dacia a intrat in revizie, iar angajatii in concediu

Uzina Dacia a intrat in revizie, iar angajatii in concediu

de Adrian Mitrea

Asamblare Caroserie (sursa - Dacia)

Uzina Dacia de la Mioveni a intrat luni, 2 august, in remont, timp de o luna, timp in care activitatea de productie va fi oprita, iar angajatii vor merge in concediu, au declarat pentru 0-100.ro oficialii constructorului auto.

August si lunile de vara in general reprezinta in mod traditional prilej de revizie pentru uzinele auto din lume, timp in care majoritatea angajatilor sunt in concediu.

Uzina Dacia va iesi din remont pe 27 august, iar prima zi de lucru pentru angajati va fi 30 august.

„In perioada de remont, activitatea de productie este oprita. In acest interval se deruleaza lucrari de verificare si intretinere a utilajelor si liniilor de fabricatie, se fac adaptari sau reparatii ale instalatiilor si infrastructurii, se realizeza lucrari de modernizare sau de pregatire ale unor spatii de productie. Tot in aceasta perioada este programat concediul anual pentru marea majoritate a salariatilor. Intregul personal direct productiv se afla in concediu. Pentru functiile suport (directiile financiara, juridica, resurse umane, etc) se asigura permanenta”, au spus oficialii Dacia.

Pentru operatiunile specifice din perioada remontului vor lucra circa o mie de persoane.

Furnizorii de componente auto din Romania si nu numai profita de perioadele in care uzinele auto nu produc, deruland si ei propriile activitati de remont. Marea majoritate a furnizorilor Dacia au activitatea oprita in august, in timp ce altii lucreaza si in aceasta perioada.

Lasa un comentariu