Acasa Porsche Porsche va lansa masini sport 100% electrice in viitor. Testele cu Boxster electric incep in 2011

Porsche va lansa masini sport 100% electrice in viitor. Testele cu Boxster electric incep in 2011

de Adrian Mitrea

Porsche 918 Spyder Hybrid Concept (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto german de masini sport de lux Porsche a anuntat luni, 26 iulie, ca va lansa in viitor automobile sport cu propulsie exclusiv electrica, iar primul pas in acest sens va fi facut in 2011, cand vor incepe testele cu masini 100% electrice Boxster.

„Cu siguranta vom oferi masini sport electrice in viitor, dar o asemenea idee face sens doar daca masinile vor avea calitatile tipice Porsche”, a declarat Michael Macht, presedinte si diretor general executiv (CEO) al companiei, intr-un comunicat de presa.

Porsche va lansa programul pilot pentru masini electrice folosind trei exemplare Boxster propulsate electric.

„Pe durata testelor, care vor incepe in 2011, aceste trei masini electrice Boxster vor furniza primele indicii despre ceea ce inseamna componentele masinilor propulsate electric si bateriile lor. Aceste teste sunt menite sa furnizeze informatii despre infrastructura necesara masinilor electrice si despre comportamentul consumatorilor, in vederea lansarii de noi produse”, a anuntat Porsche.

Automobilul electric este urmatorul pas de dezvoltare a Porsche in directia masinilor prietenoase cu mediul, dupa propulsia hibrida intalnita pe noul Cayenne.

De asemenea, Porsche a mai prezentat in martie, la Salonul Auto de la Geneva, modelul hibrid de competitie GT3 R Hybrid, masina despre care poti citi pe larg aici, precum si conceptul hibrid 918 Spyder.

Lasa un comentariu