Acasa Chevrolet Chevrolet ofera opt ani garantie pentru bateriile vehiculului electric-hibrid Volt

Chevrolet ofera opt ani garantie pentru bateriile vehiculului electric-hibrid Volt

de Costea Arsene

Baterii Chevrolet Volt (sursa - GM)

Autovehiculul electric-hibrid Chevrolet Volt, testat si de 0-100.ro, va fi disponibil la vanzare in Statele Unite ale Americii la sfarsitul acestui an, cu o garantie standard record pentru bateria litiu-ion, de opt ani sau 160.000 de kilometri.

Aceasta este cea mai extinsa garantie acordata unei baterii montate pe un autovehicul electric-hibrid si este transferabila, fara niciun cost suplimentar, catre alti proprietari ai masinii, in perioada de timp specificata.

„Bateriile lui Chevrolet Volt au intrecut tintele de performanta prognozate de noi”, a declarat directorul executiv pentru sisteme electrice globale al General Motors (GM), Micky Bly, potrivit unui comunicat al companiei.

Garantia acopera toate cele 161 de componente ale bateriei, dintre acestea 95% fiind marca GM, inclusiv sistemul termal de management, sistemul de incarcare si componentele electrice ce propulseaza automobilul.

Compania vrea sa produca 10.000 de masini Volt la anul si alte 30.000 de unitati in 2012.

Chevrolet Volt dispune de un motor electric de 160 Cai Putere (CP), ce dezvolta un cuplu de 320 Newton-metru (Nm), dar si de un motor pe benzina pe post de generator.

Motorul electric invarte tot timpul rotile, iar cel pe benzina nu este cuplat la acestea. Energia necesara deplasarii este asigurata de un pachet de baterii, pentru distante de circa 60 de kilometri, iar in cazul unor calatorii mai lungi va interveni propulsorul clasic care va asigura in continuare energia electrica necesara deplasarii. Autonomia masinii ajunge astfel la circa 500 de kilometri.

Inginerii de la General Motors au testat pachetul de baterii ce va fi montat pe viitorul Chevrolet Volt pe distante de peste un 1,5 milioane de kilomeri si patru milioane de ore de functionare.

Fabrica General Motors de la Brownstown, care a inceput sa fabrice prototipuri de baterii pentru Volt in ianuarie, va incepe productia regulata in scurt timp

„Facem pasi importanti pentru a ne asigura ca proiectul Volt se incadreaza in programul de lansare anuntat initial (…) In luna august 2009 am anuntat investitii in uzina Brownstown, iar in ianuarie (2010 – n..r.) am construit primul pachet complet de baterii. Acum finalizam faza pre-productiei si in curand vom construi primele baterii pentru Chevrolet Volt, model ce va fi livrat dealerilor inainte de sfarsitul anului”, a afirmat managerul fabricii de baterii Brownstown.

Anul trecut, Departamentul American pentru Energie a selectat 45 de companii, universitati si organizatii din 28 de state – inclusiv fabrica Brownstown – pentru derularea unui proiect in valoare de doua miliarde dolari, ce consta in gasirea de solutii electrice pentru transportul pe patru roti.

Chevrolet este cel mai important brand al GM in materie de vanzari globale, acestea ridicandu-se la 3,5 milioane de unitati anual, in mai mult de 130 de tari.

In anul 2009 Chevrolet a vandut 426.000 in Europa, mentinandu-si cota de piata la 2,3%.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu