Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen ia 200 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii pentru hibride

PSA Peugeot Citroen ia 200 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii pentru hibride

de Adrian Mitrea

Peugeot SR1 (sursa - Peugeot)

Grupul auto francez PSA Peugeot Citroen ia un imprumut de 200 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru a dezvolta masini hibride de tip Plug-In, a anuntat compania.

Aceste masini hibride de tip Plug-In sunt reincarcabile la priza si pot parcurge un numar relativ redus de kilometri folosind exclusiv propulsie electrica. Pentru distante mai lungi este activat un motor cu ardere interna, care fie pune el insusi rotile in miscare, fie actioneaza pe post de generator pentru a furniza energie electrica motoarelor electrice de propulsie ale automobilului.

In acest moment nu exista indicii concrete despre ce automobile Peugeot si Citroen vor adopta sistemul de propulsie hibrid Plug-In, insa primii pasi vor fi facuti in urmatoarea jumatate de an cu noul Citroen C4, Peugeot 3008 HYbrid4 si Peugeot 508 HYbrid4.

Suma luata de PSA de la BEI reprezinta jumatate din necesarul de 400 milioane euro pentru cercetare si dezvoltare.

Din decembrie 2008 si pana in prezent BEI a acordat imprumuturi in valoare de 8,6 miliarde euro catre producatori de masini si de componente auto, dintre care suma 6,7 miliarde euro a fost acordata printr-un program de finantare a solutiilor de transport ecologice (ECTF – European Clean Transport Facility).

Grupul PSA Peugeot Citroen, prin cele doua marci ale sale, a vandut 3,188 milioane masini anul trecut si 1,856 unitati in primele sase luni din 2010, fiind astfel cel de-al doilea grup auto din Europa, ca vanzari, dupa Volkswagen.

PSA are activitati in 160 de tari din lume si circa 180.000 de angajati.

comenteaza pe clubcitroen.ro

Lasa un comentariu