Acasa Fiat Fiat a deschis un magazin online care marcheaza si lansarea celui mai mic motor al marcii

Fiat a deschis un magazin online care marcheaza si lansarea celui mai mic motor al marcii

de Costea Arsene

Fiat 500 (sursa - Fiat)

Producatorul auto italian Fiat a deschis un magazin online, de unde admiratorii marcii si ai modelului 500 pot achizitiona produse cu inseme specifice, dar inaugurarea shop-ului marcheaza si lansarea celui mai mic motor Fiat, cu doi cilindri.

Situl, cu o interfata in rosu si alb, ofera membrilor comunitatii Fiat, fanilor de pe Facebook (care au ajuns la 100.000) si pasionatilor auto in general, produse originale Fiat, accesorii pentru toate masinile Fiat si articole create special pentru modelul 500, se arata intr-un comunicat al constructorului italian.

Produsele scoase la vanzare sunt impartite in patru sectiuni: „500 World”, „For You”, „For your Friends” si „For your Car” – articole de imbracaminte, accesorii, obiecte din piele si mai mult de 200 de alte accesorii.

Situl permite descarcarea a patru liste cu melodii dintre cele mai diferite, in functie de starea pe care o au clientii.

Deschiderea magazinului online marcheaza doua evenimente importante pentru Fiat: aniversarea modelului 500 si debutul lui 500 TwinAir.

Fiat 500 Twin Air este echipat cu un motor pe benzina de 900 centimetri cubi (0,9 litri), turbo, cu doi cilindri, care dezvolta 85 Cai Putere (CP).

Micul motor Fiat este singurul propulsor cu doi cilindri din Europa montat pe o masina si emite cele mai putine noxe in atmosfera (92 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, in cazul cutiei de viteze robotizate Dualogic, si 95 de grame motorul este asociat unei transmisii manuale). Pe langa varianta de 85 CP va mai exista o versiune de 105 CP, precum si una de 65 CP (fara turbo). Motoarele TwinAir sunt construite in uzina Bielsko Biala din Polonia.

Desi pare o noutate exclusivista, motoarele cu doi cilindri sunt strans legate de istoria Fiat. Prima masina Fiat cu un astfel de propulsor a fost Topolino, in 1936. Motorul avea o capacitate de 569 cmc si dezvolta 13 CP. Un alt motor cu doi cilindri, dar cu o capacitate de 479 cmc, a fost introdus pe Fiat 500 in 1957. Ultimul motor cu doua pistoane facut de Fiat (704 cmc, 31 CP) a fost pus pe Cinquecento, intre 1991 si 1996.

Motor Fiat TwinAir (sursa - Fiat)

Lasa un comentariu