Acasa Chevrolet Chevrolet are planuri ambitioase cu primul sau model electric-hibrid: 40.000 de unitati in doi ani

Chevrolet are planuri ambitioase cu primul sau model electric-hibrid: 40.000 de unitati in doi ani

de Adrian Mitrea

Chevrolet Volt (sursa - GM)

Chevrolet are planuri ambitioase cu primul sau automobil electric-hibrid, deja cunoscutul Volt. Compania vrea sa produca 10.000 de unitati la anul si alte 30.000 de masini in 2012, scrie Automotive News Europe (ANE).

Chevrolet Volt va fi disponibil la vanzare in SUA la sfarsitul acestui an, insa productia va fi neinsemnata.

Este prima data cand Chevrolet anunta clar o tinta de productie pentru Volt, iar astfel ne putem face o idee despre ce va insemna piata masinilor ecologice in urmatorii ani. Se contureaza din ce in ce mai clar ideea ca asa-zisele masini eco vor ramane un produs de nisa pentru urmatorii 5-10 ani, din cauza preturilor ridicate si a numarului mic de exemplare produse.

La fel ca si Opel Ampera si Fisker Karma, Chevrolet Volt este o masina electrica-hibrida.

Mai simplu spus, masina dispune de un motor electric de 160 Cai Putere, ce dezvolta un cuplu de 320 Newton-metru, dar si de un motor pe benzina pe post de generator.

Motorul electric invarte tot timpul rotile, iar cel pe benzina nu este cuplat la acestea. Energia necesara deplasarii este asigurata de un pachet de baterii, pentru distante de circa 50 de kilometri, iar in cazul unor calatorii mai lungi va interveni propulsorul clasic care va asigura in continuare energia electrica necesara deplasarii. Autonomia masinii ajunge astfel la circa 450 de kilometri.

Poti citi aici un scurt drive test realizat de 0-100.ro cu Chevrolet Volt, in premiera pentru Romania.

Lasa un comentariu