Acasa Revista Presei Revista presei, 23 iunie: Cum s-a transformat Romania din importator in exportator de masini. Ce cumpara romanii

Revista presei, 23 iunie: Cum s-a transformat Romania din importator in exportator de masini. Ce cumpara romanii

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Pentru fiecare masina importata Dacia exporta alte cinci la nivelul pietei din acest an, situatie exact inversa fata de piata din 2007-2008, atunci cand importurile au atins un nivel de pana la 250.000 de autovehicule, scrie Ziarul Financiar.

Compania americana Bechtel, care construieste autostrada Transilvania (415 km), si firma turca Enka, principalul subcontractor al americanilor, au avut o cifra de afaceri totala de 766 mil. euro in ultimii trei ani si un profit net cumulat de 60 mil. euro, informeaza Ziarul Financiar.

Uzina Skoda din Mlada Boleslav a construit 100.000 de unitati TSI de 1.2 litri. Aceasta fabrica furnizeaza motoare 1.2 TSI si transmisii si pentru alte modele din Grupul VAG care utilizeaza acest propulsor, scrie automarket.ro.

In luna mai in Romania au fost vandute 7.227 autoturisme noi din import. Datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) arata o scadere de 19,5 la suta fata de mai 2009.  Tichetele din Programul Rabla nu prea se folosesc astfel ca importatorii au nevoie de noi strategii pentru cucerirea clientilor, potrivit money.ro.

Lasa un comentariu