Acasa General Motors In lipsa banilor de la nemti, General Motors restructureaza cu resurse proprii Opel

In lipsa banilor de la nemti, General Motors restructureaza cu resurse proprii Opel

de Adrian Mitrea

Opel Astra Sports Tourer (sursa - Opel)

Germania a refuzat saptamana trecuta sa acorde grupului auto american General Motors (GM) garantii de stat in valoare de 1,1 miliarde euro pentru restructurarea Opel, iar dupa cateva zile de reflectie GM a decis: va cheltui 3,3 miliarde euro din banii proprii pentru restructurarea Opel/Vauxhall.

Astfel, dupa ce a jucat tare si a amenintat cu inchideri de uzine si concedieri, GM vine cu bani de acasa pentru a pastra perla sa europeana.

Planurile GM includ scaderea capacitatii de productie si a numarului de angajati cu o cincime, precum si reimprospatarea intrebii game de autovehicule Opel pana in 2014, scrie Automotive News Europe (ANE).

Gestul Executivului german de a respinge cererea de ajutor pentru Opel, ce consta in ajutoare de stat de 1,1 miliarde euro, poate fi privit ca o masura potrivita venita la momentul oportun, mai ales ca General Motors a jucat „murdar” timp de un an procesul de vanzare a Opel si s-a razgandit in ultimul ceas, generand tensiuni diplomatice in lume si mari probleme Germaniei.

De asemenea, Executivul german a fortat mana GM, care a demonstrat inca o data cat de valoroase sunt marcile Opel/Vauxhall pentru grup, din moment ce va aplica un plan de restructurari ce presupune cheltuirea a 3,3 miliarde de euro.

Lasa un comentariu