Acasa Industrie Primele reglementari de siguranta pentru masini electrice

Primele reglementari de siguranta pentru masini electrice

de Adrian Mitrea

Platforma Nissan Leaf (sursa - 0-100.ro)

Masina electrica, un tip de automobil pe care toti constructorii auto de renume din lume il vor adopta in urmatorii ani, este supusa primelor reglementari de siguranta in Europa.

Comisia Europeana spune ca toate cele 27 de guverne membre ale Uniunii Europene (UE) ar trebui sa-si proteje cei 500 de milioane de locuitori prin adoptarea de reguli pentru masinile electrice, care sa apere soferii de socuri electrice si de posibile scapari de gaze toxice (probabil din baterie – n.r.), relateaza Automotive News Europe (ANE).

UE a facut in luna aprilie primii pasi relevanti pentru a transforma masinile electrice intr-o realitate, cand comisarul european pentru Industrie, Antonio Tajani, a prezentat un plan cu 40 de puncte pentru a promova vehiculele prietenoase cu mediul.

Masurile de protejare a consumatorilor de socuri electrice vor fi urmate de standarde de incarcare, in 2011, si de reglementari legislative privind accidentele cu masini electrice, pana in 2012, inclusiv acoperirea riscului de accidente generate de silentiozitatea acestora.

Pentru acest ultim aspect constructorii auto au gasit solutia. Vor amplasa difuzoare sub capota care vor emite sunete ca cele ale unui motor conventional cu ardere interna.

Lasa un comentariu