Acasa Foto VIDEO, FOTO: Mini promoveaza primul sau crossover, Countryman, alaturi de Timbaland si Michelle Branch

VIDEO, FOTO: Mini promoveaza primul sau crossover, Countryman, alaturi de Timbaland si Michelle Branch

de Adrian Mitrea

Timbaland si Michelle Branch - Getaway (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto britanic Mini, detinut de BMW, a organizat in seara zilei de 8 iunie un festival VIP la o ferma din Londra pentru prezentarea primului crossover din istoria marcii, Countryman, model promovat de Timbaland si Michelle Branch.

Programat sa fie lansat in luna septembrie din acest an, modelul Countryman este cea mai spatioasa masina si prima in cinci usi lansata de Mini, se arata intr-un comunicat al producatorului auto.

click aici pentru galeria foto

Festivalul „Mini Countryman Open Air” ii are ca invitati pe interpretii Michelle Branch si pe Timbaland – castigatorul premiilor Grammy, si celebru producator muzical.

Cei doi interpreteaza un single compus special pentru Mini Countryman.

„Suntem incantati sa lucram cu Timbaland si Michelle Branch pentru lansarea lui Mini Countryman. Muzica este importanta pentru membrii comunitatii noastre si odata cu aceasta prezentare suntem increzatori ca vom atrage atentia celor care traiesc un stil dublu de viata, cel din oras si de la tara”, a declarat vicepresedintele diviziei de management a marcii britanice, Wolfgang Armbrecht.

Crossover-ul de la Mini este conceput pentru a imbina clasicul Mini cu utilitatea unui vehicul utilitar sport.

Countryman a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, in martie, si are un pret de pornire de circa 20.000 de euro, inclusiv TVA.

Masina are aceleasi echipamente si motorizari ca si restul modelelor Mini, dar spre deosebire de alte masini din gama are cinci usi si ofera patru locuri individuale pentru pasageri.

Varful de gama ca motorizare este un propulsor turbo pe benzina, de 1,6 litri, care dezvolta 175 CP.

Printre altele, Countryman va putea fi comandat cu o suspensie sport care coboara masina cu zece milimetri, precum si cu o serie de tehnologii de la divizia de performanta John Cooper Works.

Masina are un sistem de tractiune integrala denumit ALL4, care funtioneaza in mod normal doar cu tractiune pe rotile din spate, insa cand scade aderenta un convertor de cuplu transmite pana la 50% din momentul motor si spre rotile din fata.

Grupul auto german BMW are in proprietate marcile Mini, Rolls-Royce si BMW, detine 24 de facilitati de productie in 13 tari si a vandut in anul fiscal 2009 aproximativ 1.290.000 de automobile si peste 87.000 de motociclete.

Lasa un comentariu