Acasa Luxgen Producatorul auto taiwanez Luxgen a prezentat primul sau SUV, pe care vrea sa-l impuna pe piata cu preturi mici

Producatorul auto taiwanez Luxgen a prezentat primul sau SUV, pe care vrea sa-l impuna pe piata cu preturi mici

de Costea Arsene

Luxgen7 SUV (sursa - Luxgen)

Producatorul auto taiwanez Luxgen, putin cunoscut in lume, anunta lansarea celui de-al doilea sau model, Luxgen7 SUV, model pe care vrea sa-l impuna pe piata practicand preturi mici.

Marca Luxgen a fost infiintata de grupul industrial Yulon in 2008 pentru a valorifica expertiza pe care Taiwanul o are in fabricarea de automobile si electronice, primul automobil scos pe piata fiind Luxgen7 MPV.

Luxgen7 SUV masoara 4,8 metri lungime, 1,93 metri inaltime si 1,76 latime, fiind unul dintre cele mai mari autovehicule in segmentul sau, a anuntat constructorul auto.

Luxgen7 SUV (sursa - Luxgen)Constructorul taiwanez se lauda cu o transmisie automata cu cinci trepte si un sistem 4×4 configurat in trei moduri, ce pot distribui puterea diferentiat catre cele doua punti in functie de conditiile de drum si de stilul de condus al soferului.

Ca noutate tehnologica si pentru a impiedica furtul masinii, inginerii de la Luxgen au prevazut ca scaunul soferului sa se incline inspre volan,la apasarea telecomenzii timp de trei secunde, inainte de incuierea masinii.

La capitolul siguranta, noul SUV taiwanez beneficiaza in varianta de echipare standard de airbaguri frontale, ABS, asistenta la franare (BAS) si sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD). Optional sunt disponibile airbaguri laterale si tip cortina, sistemul electronic al stabilitatii (ESC sau ESP) si controlul tractiunii (TCS).

Computerul de bord, denumit Think+ dispune de sisteme video, audio, de comunicatii si divertisment, precum si navigatie GPS.

In plus, constructorul taiwanez ofera optional patru sisteme de asistenta vizuala: Eagle View+ ( imagine de 360 de grade in jurul masinii), Side View+ (monitorizare a punctului mort), LDWS+ (sistem de avertizare atunci cand soferul paraseste neintentionat parasirii benzii de circulatie) si Night vision+ (care sporeste vizibilitatea soferului pe timp de noapte).

Cel mai ieftin Luxgen7 SUV va costa 21.509 euro, iar varianta de top va ajunge la 29.466 de euro.

Marca taiwaneza tinteste pietele emergente din Orientul Mijlociu, America Centrala, Rusia, China si Asia de Sud-Est.

Grupul Yulon, din care face parte marca Luxgen, activeaza inca din 1949 in domeniile: cercetare, dezvoltare si productie auto, fabricarea de textile, IT, imobiliare, servicii financiare si investitii.

Activitatea auto a grupului a inceput in 1953, iar in prezent este cel mai mare producator auto din Taiwan, cu fabrici pe piata locala, China si Filipine. In aceste uzine sunt produse masini in parteneriate cu Nissan, Mitsubishi, General Motors, Chrysler, Mercedes-Benz si altii.

Luxgen7 SUV (sursa - Luxgen)

Lasa un comentariu