Acasa Jaguar Noul Jaguar XJ va fi lansat in Romania peste doua saptamani. Preturile incep de la 77.231 euro

Noul Jaguar XJ va fi lansat in Romania peste doua saptamani. Preturile incep de la 77.231 euro

de Adrian Mitrea

Jaguar XJ 2010 (sursa - Jaguar)

A patra generatie a limuzinei britanice Jaguar XJ va fi lansata in Romania la jumatatea lunii iunie, iar preturile sunt cuprinse intre 77.231 euro si 140.658 euro, inclusiv TVA.

Masina va putea fi comandata cu ampatament standard (SWB), dar si cu o varianta alungita (LWB). Reteaua de dealeri Jaguar din Romania a inceput deja sa preia comenzi pentru noul model, iar primele livrari catre clienti vor fi facute in cursul lunii iunie.

click aici pentru galeria foto

Limuzina XJ este produsa inca din 1968, iar generatia actuala este prima produsa sub umbrela Tata Motors, companie auto indiana ce a cumparat Jaguar Land Rover de la Ford in 2008. A patra generatie o arhitectura din aluminiu si alte materiale usoare, dar rezistente, cum ar fi magneziul.

Noul Jaguar XJ vine standard cu acoperis panoramic din sticla si cutie de viteze automata cu sase trepte (secventiala tiptronic).

Preturi Jaguar XJ 2010 (sursa - jaguar.ro)Pe lista cu echipamente standard mai figureaza dotari precum Pedestrian Contact Sensing (sistem de protectie cu reducerea impactului in cazul accidentarii pietonilor), volan reglabil electric si panou cu instrumente virtual. Practic, ceasurile ce indica viteza si turatia motorului sunt imitate pe un ecran color, amplasat in bord, in locul instrumentelor conventionale.

Jaguar XJ are 5,122 metri lungime (5,247 metri pentru versiunea lunga), 1,894 metri latime, 1,448 metri inaltime si un apatament de 3,032 metri (3,157 metri pentru versiunea lunga). Portbagajul ofera un spatiu de 520 de litri pentru bagaje.

Limuzina Jaguar XJ concureaza cu automobile precum BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S, Audi A8 si Lexus LS.

Lasa un comentariu