Acasa Honda Honda nu crede in masina electrica

Honda nu crede in masina electrica

de Adrian Mitrea

Honda EV-N (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto japonez Honda, axat pe dezvoltarea de masini hibride si pe hidrogen, nu are incredere in automobilul electric spre care se indreapta galopant toata industria auto.

„Nu avem incredere in afacerea cu masini electrice. (…) Punem la indoiala faptul ca posibilii cumparatori vor accepta gandul suparator al autonomiei limitate si al faptului ca incarcarea dureaza mult”, a declarat directorul de cercetare al Honda, Tomohiko Kawanable, citat de Automotive News Europe (ANE).

Mesajul sceptic transmis de Kawanable vine in contextul in care tot mai multe state acorda stimulente financiare cumparatorilor de masini electrice, iar toti producatorii auto investest masiv pentru a scoate pe piata autovehicule electrice.

„Facem cercetare pentru masini electrice, dar nu pot spune ca le recomand din suflet”, a explicat oficialul Honda.

Intreaga industrie auto mondiala pare ca si-a comutat interesul spre masini electrice. Germania si Franta au strategii cu tinte precise pana in 2020, iar tari precum Marea Britanie, Olanda, Irlanda si Portugalia acorda stimulente 5.000-6.000 euro celor care vor achizitiona un vehicul electric.

Lasa un comentariu